0 bodů
147 zobrazení
v kategorii Škola, příklady

Rodiče mě donutili do němčiny. Já chtěl tak moc francouzštinu, rozumět tomu. Jo, já vím, že Německo je Německo, ale já to fakt chtěl. Němčina se mi nelíbí, nebaví a je na mě tvrdá. Tady nejde o to, jak je těžká, ale mě to nebaví. Francouzština by mě mnohem více bavila. Ale nedá se s tím nic dělat, na gymplu už jsem, ale kvůli zaměření na programování budu za 2 roky přestupovat na 4letý všeobecný a tam už bych chtěl francouzštinu, ale nevím, jestli se tam jede od začátku, nevíte, máte s tím někdo zkušenost? Ale hlavně, jak přemluvit rodiče, aby mě tam za 2 roky dali? Furt, že lékaři, nebo kdokoliv v Německu vydělávají neskutečné peníze a tak, pořád..

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

S těmi přestupy zkušenost nemám, ale moji rodiče ( nar. 1916 + 1923 ) uměli perfektně německy i francouzsky a maminka k tomu ještě anglicky, rusky a maďarsky.
Tak se klidně nauč víc jazyků, tím nic nezkazíš. :)



+2 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

To sice není až tak ideální (vím ze své zkušenosti), ale cizí jazyky potřebuješ, jako všichni, co chtějí něco dokázat. Je to nutnost. A kdybych měl já volit dnes, bude žebříček jazyků :
angličtina
němčina
španělština
francouzština

Uč se německy, uč se i francouzsky, protože jednou se ti to bude hodit.

0 bodů

To já když jsem šla na střední, tak jsem si vybrala francouzštinu. Ale protože jsme se přihlásili jenom 3, tak jsem musela do němčiny. Tu jsem měla na základce 2 roky. Teď jsem ve druháku a pořád v němčině děláme to, co už umím a strašlivě se tam nudím. Tak jsem poprosila profesorku, která učí francouzštinu, jestli by nechtěla otevřít kroužek. Udělala to, chodí nás tam 5 a je to zdarma. Francouština je těžké, ale mě se líbí. Takže se učím anglicky, německy a francouzsky. Určitě existují různé kurzy a kroužky francouzštiny, takže se tam můžeš začít učit a pokud přejdeš, tak budeš perlit, že už něco umíš(clap)

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Tak nebreč, Německo je velké a německy se mluví hodně, domluvíš se, v Evropě určitě...(mp)



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 438 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 250 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 45 zobrazení
11.12.2015 v kategorii Škola, příklady anonym
+1 bodů
1 reakce 150 zobrazení
17.6.2015 v kategorii Škola, příklady Nikola Šestáková
0 bodů
1 reakce 437 zobrazení
...