0 bodů
1.8k zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Dobrý den, tchýně je něco málo přes měsíc po zlomeniny ruky v lokti a následné operaci. Dostala za úkol ruku denně cvičit. No nyní jsme všichni pohromadě na návštěvě u švagrové. A tchýně se snaží všechny obskakovat jako vždy, ona je taková že neposedí. A nenechá se ani sama. Takže považuje za náhradu cvičení vaření, nošení vnučky (11 kg), mytí oken apod. domácích prací. Všichni do ní můžeme hučet, ona se prostě nedá zastavit. Sama tvrdí, že pro ní je to nejlepší cvičení a příjemnější, než to co má dělat, že to jí i bolí. No my ostatní si tak jistí nejsme, ale ona si prostě nedá povědět. Ruku mívá i nateklou, i když posledních pár dnů je to lepší(díky masážím od švagrové). Ale ztuhlou jí má stále. Na to potřebuje to cvičení. Těžko jí přesvědčit, že domácí práce nenahradí rehabilitační cvičení. Nedá si říct. to se i naštve a je schopná se i urazit (jinak moc milá osoba a mám jí moc ráda). A i kdyby jsme navařili na týden dopředu, vyprali vše najednou apod. ona si prostě vždy najde něco co "musí" udělat. Je nějaká rada co s tím? nebo opravdu nebude vadit, když nebude denně cvičit, jak říká že se to samo dá dohromady? Já jí její energii jen závidím, ale myslím si, že toto je období kdyby měla polevit. No zlomenou ruku měla levou a je pravačka a chodit taky může - její slova. Tak jakýpak sedění. Předem děkuji za reakci. P.S. když měla kdysi zlomený kotník, tak s ním chodila ještě 3 dny do práce než zašla k doktorovi, že jí nějak víc bolí a to má práci při které celý den chodí na nohou

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+1 bodů

Pokud tu ruku zapojí do práce, tak se to rozcvičí. Ono to trvá o něco déle než měsíc s rehabilitací nebo bez. Koneckonců rozcvičovat může i sama třeba při TV. Ona dobře ví co ji na to dělá dobře.

Dobrý den, děkuji , zapojuje jí taky, že si přidržuje třeba vnučku - mojí dcerku nebo co potřebuje, opatrně. U televize neposedí taky na ní nekouká celkově, i kávu pije za pochodu. Sedne si jen občas za den k té masáži večer, k jídlu nebo si přečíst noviny občas. ;-) Díky za info, snad to nebude takové zlé teda. Jen jsme si říkali, že kdy jindy jí máme obskakovat, když ne nyní. Ale se prostě nedá. :-)) Tchýně je prostě tryskomyš.



+1 bodů

Aj práca je určitý spôsob rehabilitácie, dôležité je, aby ruku nepresilovala ale len postupne zaťažovala. Pokiaľ je ale zlomenina v pohybovej časti - kĺbu samotná práca nestačí. Treba s rukou v lakti rozcvičovať aj krútiace cviky. Ak toto nebude robiť, klb ostane stuhnutý - vlastná skúsenosť

Právě ji operovali kvůli tomu kloubu, že to měla z toho vyhozené. A necítí tu ruku vlastně od lokte po prsty. Prsty nemůže hýbat skoro vůbec.

Tak ať si jednou denně zacvičí v teplé vodě. Oni na té rehabilitaci s ní stejně nic jiného dělat nebudou. Dají ji výřivku a pár pohybových cviků.

+1 bodů
Briketka Registrovaný (498 bodů)

podle mě je vaše tchýně tvrdohlavá žena
a nenechá si do ničeho mluvit ani od lékaře
to je největší chyba, protože ta ruka se jí
nikdy nezahojí a bude jí později více bolet
možná ji zůstanou trvalé následky, ale to
si neuvědomuje, že vám potom bude víc
než dnes, když se cítí soběstačná na obtíž,
protože se o ni budete muset starat (smoking)

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Briketko, máš pravdu na 100%. Jen tuhle nebo podobnou situaci obrať. Řekni, vadí ti, když ti mamka řekne: "Holka, měla bys, udělej, proč to děláš tak a ne tak? To neřešíš dobře, kdybys ztloustla, zhubla, civičila, chodila do tělocvičny, chodila mezi lidi do hospody. . ." Taky se ti to nebude líbit, protože je to tvoje věc, tvůj život. Akorát se naštveš a zabejčíš. Že jo?! Jenom proto, že má někdo nějaký pátek navíc, neznamená, že mladí s ním budou jednat jako s osobou slaboduchou.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já asi všechny naštvu, ale s tímhle tím mám své zkušenosti. Vaše tchýně není zbavená svéprávnosti a je to její život, její ruka, její rozhodnutí. Slova: Mamko, měla bys, mamko řekni si, mamko. . . blablabla! Nemá cenu říkat, že třeba něco potřebuji, ale mladí jsou v zápřahu a já nechci, aby pro mě jezdili, někam mě vodili, něco pro mě zařizovali něco mi doporučovali, zařídím a vyřídím si to sama cestou nejmenšího odporu. Jsem ráda nezávislou, jako vaše tchýně. Vaše tchýně v tom kličkuje a snaží se vás nedotknout. To já jsem byla mnohem razantnější. Mladí si na to zvykli a berou mě takhle. A vědí, že až budu potřebovat, řeknu si. Omlouvám se za přílišnou otevřenost, skoro neomalenost, ale tchýni více poslouchejte, co chce ona a co si přeje. Nenuťte ji svoje myšlení, svoje postupy, svá řešení, byť by byly míněny sebelépe. Cesta do pekel je lemována dobrými úmysly. Nechejte ji žít podle jejich představ! To, že je stará, ještě neznamená, že ji někdo bude řídit její život. A buďte ráda, že vás s každou prkotinou neotravuje.

Děkuji za Vaší otevřenost, kdyby jsem chtěla zdůrazňovat povahy a vztahy v rodině, tak jsem se rozepsala více. Takto jsem popsala toto pouze v náznacích a zdůraznila problém s tou rukou. Tchýně si všichni v rodině vážíme, máme jí rádi a opravdu si nenechá do života ani trochu kecat. naopak je pro rodinu velmi obětavá. Až tak, že nyní vážila skoro 20 hodinovou cestu autobusem s tou rukou, když je na neschopence, aby nás všechny viděla, kde jsme u její dcery na návštěvě(velký dům, třeba stále něco dělat - dle tchýně, no ona se nezastaví ani po pár dnech u nás ve 3+1 ;-) ), aby si užila všechny vnoučata.No pokud má někdo po operaci ruky, že s ní sotva, může hýbat tak si myslím, že je ale na čase to nenechat jen tak. To je celé. Kdyby mi byla naprosto lhostejná, tak ani nikam kvůli tomu nepíšu. Mám s ní lepší vztah než s rodiči. Naopak by jsme byly i rádi, kdyby nás někdy s pomocí otravovala, prkotiny neřeší, byť už to jsou prkotiny většího rázu. Jsme tedy v současné chvíli v domácnosti 3 dospělé ženy a ona jediná s nemocnou rukou, nás mladé zdravé obskakuje. Co mi nepřijde prostě normální, ale jak jsem psala, těžko tomu zabránit. A jindy jsem za to vděčná. Ale jde mi především o to, aby z toho nakonec nevyvázla s tou rukou hůř, než když přijela.

0 bodů

Chci moc všem poděkovat za názory. (f)

Briketka Registrovaný (498 bodů)

inko

já už mamku nemám dlouho a je mi nějakej pátek
a nikdy mi nic neříkala, ale chovala se tak moje
"skoro" tchýně byla moc nemocná a doplatila na to
;(



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 2.4k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 738 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 332 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 311 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 5.8k zobrazení
0 bodů
1 reakce 318 zobrazení
0 bodů
1 reakce 948 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 1.5k zobrazení
21.12.2014 v kategorii Zdraví, krása Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
3 odpovědí 255 zobrazení
18.6.2014 v kategorii Zdraví, krása Hrabalka
...