0 bodů
664 zobrazení
v kategorii Auto moto

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda se dá vyhnout platbě městské polici za odtah vozidla. Vůz mi byl odtažen při blokovém čištění, pokutu za odtah jsem zaplatil odtahové službě, ale došel mi dopis (výzva k podání vysvětlení) od policie a je jasný, že mi tam budou chtít napařit flastr. Je možné se "vymluvit" na osobu blízkou? Připadně musím tam vůbec chodit? Dopis byl doručen aniž by chtěli podpis, prostě ho hoděj do schránky a toť vše. Přímo v dopise není zmínka o jakékoliv částe. Pouze SPZ, info o tom co se stalo a do kdy to musím přijít vysvětlit. Stalo se to v Brně a tak tam budou mít takových "hříšníků" jako jsem já jistě spousty a tak by se na mě nemusela dostat řada. Případně jak je dlouhá promlčecí lhůta?

Předem děkuji za radu

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů

Já bych tam šla a vysvětlila. Když vás budou muset honit, může to být dražší a při vhodném vysvětlení možná ani žádná pokuta nebude.

Já tam klidně půjdu, ale než se sám prásknu, tak chci znát všechny možnosti.



0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No jit tam tam jako tak ..musite ...ze vam byl dorucen dopis bez podpisu ?...bejvavalo ...:D dnes to nikoho nezajima byl dorucen a basta ...takze pokud tam neprijdete Vy tak si pro vas prijdou oni ...popripade predtim prijde dalsi dopis ..jiste vsak je ze tam jit musite ...jde o podani vysvetleni... takze hned se nedeste pokutou ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Já se tím neděsím, už tu zkušenost mám, jen chci vědět, jak je to při nynější právní úpravě. Jít tam právě nemusím, dopis mohl přece kdokoliv ze schránky vzít. Takže se zde nabízí možnost počkat, až dojde předvolání ke správnímu řízení, což se ale při tak banálním přestupku ani nemusí stát. Proto jsem se taky na to ptal, že ;) A o tom, že by mi žádnou pokutu nedali, ikdyž nemám během posledních 10 let strženej ani jeden bod, docela pochybuju. Týpci z odtahovky mi říkali, že pokud tam bude sedět tlustá blondýna, tak ať si nachystám 500Kč a to jim teda nedám. Takže bych raděj řádnou odpověď na můj dotaz ohledně osoby blízké ....

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

a nie je jednoduchšie tam proste neparkovať, keď je oznámené čistenie komunikácie?

(smoking)

image
0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Myslím si, že jste neměl platit nic. Pokud byste prokázal věrohodně, že jste vozidlo zaparkoval před datem umístění značky o blokovém čištění a prokázal jste, že o tom nemohl vědět, protože jste se po celou dobu v tom místě nevyskytl, pak byste neměl platit nic. Navíc vozidlo by vám mělo být vráceno na původní místo.
Osobně bych na předvolání bez doručenky nereagoval.
Stalo se mi to v Praze, kdy jsem měl za stěračem lístek, vyhodil jsem ho a po roce je přestupek promlčen.

edit:
http://www.stred.brno.cz/blokove-cisteni-komunikaci-v-mestske-casti-brno-stred-v-roce-1



Související témata

0 bodů
1 reakce 305 zobrazení
15.4.2014 v kategorii Auto moto Podhůrský Radim
0 bodů
1 reakce 463 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 285 zobrazení
29.8.2015 v kategorii Hudba film anička
+1 bodů
2 odpovědí 122 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 112 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 484 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 371 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 106 zobrazení
...