+2 bodů
353 zobrazení
v kategorii Diskuze Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já tedy fakt netuším. Když jsem pracovala na domovní správě, měli jsme aspoň povodňový poplachový plán. Pro nás to znamenalo popadnout pasporty domů a pelášit do Riegrových sadů. O děti ze škol a školek mělo být postaráno...

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+2 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)

Jelikož pracuji v nejvyšším baráku v Praze s abnormálními protipožárními předpisy, absolvuji protipožární cvičení čtyřikrát nebo pětkrát do roka. Na opravdické "hoří hoří" bych měla být teoreticky stoprocentně připravena. Ale jak by to dopadlo kdyby to bylo opravdu opravdicky, tak to si opravdu představit nedovedu. :)

Dobře, tak mně objasni jestli signály sirén jsou nějak podle druhů nebezpečí kódovány.
Já znám jenom nepřerušovaný tón a přerušovaný.

Johanka Registrovaný (119 bodů)

U nás to probíhá tak, že se se ozve siréna, ale ne na dlouho, jen pár tónů. Následují pokyny z pečlivě ukrytých amplionů, kdesi nad mou hlavou, ve stropě mezi vzduchotechnikou a osvětlením. Předmětem pokynů zpravidla bývá: "Urychleně opusťte budovu... zachovejte klid... nepoužívejte výtahů... únikové schodiště..." a tak podobně. Všechno je to proložené negativním brumlotem zaměstnanců, protože každý ví o co jde a co je zdržuje v práci. :)

Připoměla jsi mi skleněné peklo ..... (sweat)



+1 bodů

Kdybych byla doma, asi bych v klidu počkala co přijde, protože povodeň mne doma neohrozí, až k nám hladina vody nedosáhne. A kdyby začínala válka a letěla na nás atomovka, tak je jedno kde budu a raději budu u svých blízkých.
A na hoří bych se podívala kde a vyrazila jiným směrem. (wfh) :D

0 bodů

A jak to poznám? Znám jenom požár a to nikdo nedělá nic, mimo hasičů.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

To je to, že nikdo nevíme, jak houká na požár, jak na chemické napadení, na povodeň. Víte to někdo, jak houkání má vypadat?

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Taky to nevím, našla jsem jen tohle :
http://praha2.cz/Varovne-signaly-siren :)

Civilná obrana skúša sirény každý rok zvyčajne sú to 1-2 minúty o 12:00.
Ministrestvo vnútra to vopred v médiách oznámi.
Požiarnú sirénu snáď netreba predstavovať.
Pokiaľ sa zdržujete v zasiahnutom objekte, vezmite si osobné doklady, ceniny a postupujte podľa havarijného plánu - v prípade požiaru vzdialenosť zhromaždišťa by malo byť väčšia ako je výška ohrozeného objektu (v prípade zrutenia, či pádu predmetov). V žiadnom prípade sa nesmie používať výťah! Čo sa dá robiť, aj z 352.poschodia budete musieť zbehnúť po schodoch.
"Sklenené peklo" - požiar v obytnej budove, bombu, plyn, úraz už mám za sebou, každý rok absolvujem katastrofické školenia, televízie nám to podávajú umeleckoukatastrofickou formou, tak sa už len teším na dožitie na osamelom ostrove bez sirén, televízie a tsunami.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Nechci být rýpavá, může to být jazykový problém, ale určitě "ceniny" a ne cennosti? :)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Cenina

Súhlasím, definícia ceniny môže byť ako napísali vo Wiki
cennosti môžu byť peniaze, šperky
ceniny môžu byť aj doklady.
Pamätám si na jeden prípad požiaru, kde počas zásahu chcel jeden z postihnutých podnikateľov od hasičov, aby mu z ohňa vyniesli počítač, keď to z bezpečnostných dôvodov odmietli (hneď na to spadla strecha), zrútil sa, že skrachoval. Zachraňoval najprv peniaze v hotovosti, miesto dokladov, pritom mal dostatok času na vytrhnutie kábla a vynesenie počítača. No ale panika a neznalosť dokážu zničiť a nezničiteľné...

Jasná tabulka. To jsem měl na mysli.
Dokonce i zvuk sirény si dovedu představit. Pomalé střídání požární poplach pro hasiče.
krátké střídání to ostatní. Jednoduché.

–1 bodů
xili Registrovaný (46 bodů)
Upraveno xili

Nevím, co znovu řešíte, když přesně před 4 týdny (při minulé zkoušce), byly jasné a srozumitelné odkazy:
totéž téma

Jsou pouze 3 základní tóny sirén - tóny
co dělat při poplachu

(Tentýž tazatel s tímtéž tématem?)
viz odkaz (vložen 6.11.) "Když zazní siréna", pro méně gramotné znovu detailní citace:
4) Zapneme rozhlasový a televizní přijímač a řídíme se dalšími pokyny, které obdržíme prostřednictvím rozhlasového a televizního vysílání nebo prostřednictvím megafonů na vozech hasičů a policie.
5) Důležitou zásadou je nikam netelefonovat. V kritické situaci je celá infrastruktura přetížena a je důležitější umožnit spojení pro záchranné organizace. Velmi nezodpovědné je volat dětem do školy a chtít, aby se rychle přišly schovat domů. Zaměstnanci škol mají své postupy a vědí, jak se zachovat. Svým jednáním bychom děti vystavovali zbytečnému riziku.
6) Neměli bychom zapomínat ani na starší nebo zdravotně postižené sousedy. Především neslyšící jsou odkázáni pouze na naši pomoc, protože se nemusí o nebezpečí vůbec dozvědět.
7) Připravíme se na možnost vyhlášení evakuace.

(Zdroj: www.varujemevas.cz).

(Naši moudří předkové jen znovu potvrzují pravdivost úsloví: "Pro pravdu se lidé zlobí" - plané bodíky na tom nemohou nic změnit.)

Ano, vím jak postupovat. Stejně jako Johanka jsme absolvovali pravidelná povinná školení (a každý stavař přece ví, že součástí všech PD a technické zprávy je požárně technické řešení a před kolaudaci se instalují požární směrnice, plány únikových cest a další. V mé profesi se např. dle současných předpisů osazovala v trase únikových cest požárně odolná dvířka všech rozváděčů).
P.S. Když dojdou argumenty nezbývá, než se snížit k osobním výpadům, asi si někdo plete význam pojmu "uživatelský profil", jenž je jediný a trvalý.
(Mnozí "hosté" u otázek si říkají libovolně a přitom je píší z téže IP).

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Zkus si přečíst znovu dotaz a uvidíš, že téma je sice stejné, ale řeší docela něco jiného. Ty víš, co dělat při vyhlášení skutečného poplachu? Já o tom dodnes neuvažovala...

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Doplnění odpovědi by pro méně gramotné mělo být řádně označeno, jinak vzniká chaos. Nevím proč, ale odpovědi od někoho, kdo tu vystupuje pod různými nicky, nemohu považovat za seriózní. :(
V mé současné "profesi" důchodce žádné platné požární předpisy nejsou, my bychom si je totiž stejně nepamatovali :D

A kdo tady řeší interní poplachové směrnice a únikové cesty ?
Já jsem se ptal jako řadový občan !!!

Jinak , stále pěkně to tady blbne. Přestaňte už s tím vývojem !!



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 142 zobrazení
15.8.2016 v kategorii Diskuze Anonim72883829202974643
0 bodů
2 odpovědí 179 zobrazení
0 bodů
10 odpovědí 544 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 323 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 185 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 358 zobrazení
19.12.2014 v kategorii Diskuze Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+1 bodů
7 odpovědí 302 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 183 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 600 zobrazení
24.9.2014 v kategorii Diskuze Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
5 odpovědí 212 zobrazení
...