0 bodů
1.0k zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Už jsem se tu ptala, ale teď je jiná situace. Podle popisu na stránkách zahradnictví se jedná sice o letničku, ale může přezimovat v bytě. Přesadila jsem ji opatrně do květináče, tři týdny byla v místnosti kde je cca 10 °C a teď jsem ji přesunula do pokoje, kde má teplotu tak 13 - 15°C. Potřebovala bych poradit jak často zalévat a jakvoskovka a jestli ji nemám dát na ještě větší teplo. Děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

+2 bodů

Doufala jsem že ti to do rána někdo řekne ....... Tak teda zase já .... :(
Letnička = jednoletá rostlina ......

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
–1

Tady je text ze stránek zahradnictví, mělo by mi to stačit, ale doufala jsem v nějaké další podrobnosti, protože jsem zahradník z leknutí :)

Podrobný popis produktu Begonia " Doublet ® Pink " - begonie, ledovka, voskovka plnokvětá

...velké množství sladce růžových, plných květů. Nevytváří semena, rozmnožuje se pouze řízkováním, přičemž její množení je povoleno pouze se souhlasem majitele licence.
Begonia " Doublet ® Pink " prospívá na slunci i v polostínu. Při výsadbě používáme zeminu pro balkonové rostliny, během vegetace pravidelně přihnojujeme hnojivy na podporu kvetení. Při běžné péči neúnavně kvete od jara do podzimu. Begonie vhodná do okrasných květináčů, truhlíků i záhonů. Tato plnokvětá forma begonie byla dříve pro svoji nenáročnost a dekorativnost hojně pěstována našimi babičkami.
Náš tip: v našem zahradnictví máme vyzkoušeno, že ačkoliv je tento druh zařazen mezi letničky, bez problémů přezimuje na světlém místě, při teplotě 8°C a více ( např. i při pokojové teplotě). V době přezimování zaléváme dle teploty, v nižší teplotě méně, při vyšší více. Můžeme ji tak pěstovat a těšit se z její krásy po více roků.
Dodáváme silné, květuschopné rostliny v květináči ⌀ 10 cm.

+1

Věta : Nevytváří semena, rozmnožuje se pouze řízkováním, přičemž její množení je povoleno pouze se souhlasem majitele licence.
Tak ta je vážně k popukání :D
Tady ti vážně neporadím, zkus to podle jejich návodu.....





Související témata

+2 bodů
3 odpovědí 953 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 255 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 242 zobrazení
27.12.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
3 odpovědí 179 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 328 zobrazení
0 bodů
1 reakce 266 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 353 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 169 zobrazení
30.12.2015 v kategorii Zvířata Julča K.
+3 bodů
3 odpovědí 243 zobrazení
...