+4 bodů
188 zobrazení
v kategorii Sport, volný čas
Ale nejsem si jistá, jestli je to pravý sport pro mě. Nejsem na to už moc stará, když jsem ještě nikdy nic podobného nedělala? A chtěla bych hlavně boxovat a zapojit k tomu i nohy, ale na nějakých stránkách jsem třeba viděla jen cvičení před zrcadlem a žádný kontakt, to nechci, tak jestli nemáte nějaké tipy na konkrétní kluby, co učí pravý kickbox? A jestli třeba není lepší dělat box, protože někde jsem četla, že kickbox je spíš bojové umění. Nebo thaibox? Co myslíte? Kickbox jsem nikdy předtím nedělala a o svalech/fyzičce se u mě moc mluvit nedá, nebudou pro mě začátky příliš těžké? +mám jen mezi 160 a 165 cm.. A jestli jste někdy kickbox dělali, jak to zezačátku vypadá? Děkuji předem za odpovědi.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Stará nejsi. Nebude to třeba na olympijskou medaili, ale začít se dá vždy. Jak moc je tento sport pro tebe vhodný, nelze posoudit. To nejlépe poznáš sama po několika hodinách tréningu.



0 bodů

Kick-box není bojové umění, ale bojový sport. Začít v 15 je ideální. Já ho začínal v 18. Pokud chceš zformovat tělo a ještě si trochu zařádit, bude to z toho co píšeš nejlepší. Thai pro holky moc neni. Na to musíš mít "koule" :-) Jinak kickbox je hodně o kondičce (thai samozřejmě taky), ale do toho se dostaneš, jen budeš min. první měsíc lapat po dechu :-)



Související témata

+1 bodů
5 odpovědí 323 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 279 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 210 zobrazení
+2 bodů
5 odpovědí 613 zobrazení
...