+3 bodů
111 zobrazení
v kategorii Škola, příklady
Ahoj je mi 14,jsem v 8.třídě.Byl sem na takovejch testech spojenejch s inteligencí a tak,protože sem byl na prvním stupni nějakej dys a hyperaktivní.teď nwm jakej,ale asi dysgrafik a dysortografik. V těch testech mi vyšlo:Intelekt je v pásmu nižšího průměru.Rodiče to zaskočilo,fakt byli zklamaný.Teda neřekli mi to jako,ale vim že se o tom bavili a slyšel sem tátu,jak říká co když neudělá ani střední?To neni možný pokom to tak může mít?Další den volali do tý poradny,že bych ten test měl opakovat,ale ta žena asi psycholožka? jim řekla,že jí to připadá zbytečný,že sem se soustředil.No fakt sem se soustředil a snažil se to udělat co nejlíp.Prej mam podprůměrný výsledky v těch věcech jako je prostorová představivost,kognitivní funkce,to je snad něco s matikou,a logika je furt průměr ale takovej slabší no. A verbální věci jsou v průměru,ale už v mnohem jako lepšim.Ona teda řikala,že bych neměl na nějaký těžký školy,jako gympl,průmyslovka a takový věci.Táta se hodně nas**** no to ani nejde říct naštval. Já si teda nemyslel,že sem hloupej no známky sem teď měl 5 trojek,žádnou čtyrku. M,F,CH,AJ,NJ ale minujel rok sem měl 5 čtyrek. A letos sem se snažil.Ale to je možná to blbý,protože si teď myslí,že sem doopravdicky úplně hloupej.A já se taky trochu bojim. No chtěl bych vystudovat střední.No vysokou teda asi určitě ne. Tak myslíte že to můžu vystudovat s takovou špatnou inteligencí?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Na to ti zde nikdo asi nedokáže přesně odpovědět. Vyber si nějakou střední školu, nejlépe snad spojenou s vyuřením nějakému řemeslu. Pokud tomu dáš vše a budeš se snažit, tak myslím, že to zvládneš.


0 bodů
Taky sem byla v 8 třídě poslaná do PPP na testy, protože sem se učitelům zdála nesoustředěná a moje studijní výsledky nebyli nic moc. Tam bylo zjištěno že mám Dysleksii a Dyskalkulii. Už od malička sem chtěla v dospělosti pracovat s dětmi. Buď jako zdravotní sestra v nemocnici nebo jako sociální pracovník nebo vychovatel. Když jsme si měli v 9 třídě vybrat školu jakou by sme chtěli studovat, hned mi bylo jasné která to bude. Do přihlášky jsem si napsala SOŠ sociálně právní, ale paní zástupkyně ředitele mi odmítla přihlášku podepsat, že na tu školu nemám a že se tam budu jen trápit a určitě tam nevydržím. I přesto sem se tam přihlásila. A dnes mám úspěšně po maturitě a dál studuji na vysoké škole se zaměřením na sociální právo. Proto si myslím že pokud budeš opravdu chtít, tak střední školu zvládneš.Tak držím palce.... :) :)


Související témata

0 bodů
1 reakce 317 zobrazení
0 bodů
9 odpovědí 308 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 280 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 458 zobrazení
0 bodů
1 reakce 299 zobrazení
0 bodů
1 reakce 291 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 706 zobrazení
...