0 bodů
231 zobrazení
v kategorii Právo a zákony
Dobrý den,

nastoupil jsem do zaměstnání jako řidič MKD s megatrailerem 40 tun. Bohužel hned v prvním týdnu po nástupu jsem zjistil, že mám zdravotní problémy, o kterých jsem dříve nevěděl. Dříve jsem pracoval jako řidič autobusu bez jakýchkoliv problémů po fyzické námaze. Při nakládání a uvazování nákladu trpím nevolností z námahy, která mi následně odeznívá cca 20 minut (dušení, bušení srdce, malátnost, příznaky omdlení). Na tuto skutečnost jsem upozornil mého nadřízeného. Ten však na toto nechce brát zřetel. Sám rozvázat pracovní smlouvu nemohu, byl bych bez prostředků na živobytí (nemněl bych nárok na podopru). Rád bych se zeptal, jak by to bylo v případě nehody nebo škody na vozidle způsobené, pokud jsem zaměstnavatele upozornil na tuto skutečnost a zaměstnavatel mi nadále přiděluje jízdní výkony. O rozvázání pracovního poměru nechce slyšet. Děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Jako profesionální řidič víš, že pokud nejsi v pořádku,a to jakéhokoli důvodu, tak nemáš řídit.
Ano, samozřejmě to vím, ale co s tím ? Udělá se mi nevolno, zavolám do firmy, že nemohu jet. Takže to odřídí druhý řidič. No a druhý den mám zase předepsaný výkon.
Bred Domácí (4.3k bodů)
Druhý den to samé, než tě firma vyhodí, nebo navštívit lékaře a jít marodit, což po čase vyjde úplně na stejno jak v případě prvním. Další možnosti je riskovat, přemáhat se  a jezdit dál.  Kromě odejítí ze zaměstnání už jiná možnost neni




Související témata

0 bodů
3 odpovědí 237 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 167 zobrazení
0 bodů
1 reakce 111 zobrazení
0 bodů
1 reakce 463 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 114 zobrazení
+3 bodů
5 odpovědí 543 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 99 zobrazení
19.8.2015 v kategorii Počítače, internet Zdenek Hrubeš
0 bodů
2 odpovědí 546 zobrazení
1.2.2015 v kategorii Auto moto tommy11
0 bodů
5 odpovědí 232 zobrazení
...