0 bodů
1.1k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Jednou jsem jedl někde přejetej salám a byl strašně vyschlej. Takovej hodně tmavej a byl tvrdej že skoro nešel ukrojit. Bylo to děsně dobré. Pamatuji si že mi někdo říkal že se musím salám namočit do mouky a pak pověsit. Mám ho ale napřed oloupat ? Nebo ho mám vyválet v mouce i s tou slupkou? A jak dlouho ho mám nechat povešený, aby se nezkazil? Snad někdo bude tuto metodu znát. Byl bych Vám moc vděčný. Děkuji

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Před dovolenou mí rodiče koupili štangli suchého salámu, uřízli spodní špičku, na kterou gumičkou připevnili igelitový sáček, ale jen na koneček, aby měl tuk kam vykapávat. To celé pověsili do studené spižírny. Viselo to tam hodně dlouho. Nějaké 3-4 týdny. Pak ten salám visel bez zkažení, ve stanu, ve slunném Bulharsku skoro tři týdny. S tou moukou se lidi pletou. To bílé, co je na drahých salámech nebo sýrech, není mouka, ale ušlechtilá plíseň. Na té mouce by se mohlo namnožit kdoví jaké svinstvo. Takže mouku v žádném případě ne!

mowla Domácí (2.9k bodů)

Není ani potřeba uřezávat špičku a věšet igeliťák - stačí pověsit a pod něj umístit nádobku na odkavájící vodu a tuk.
:o



0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Pokud máš kvalitní salám, třeba domácí výroby, můžeš ho nechat viset na suchém a nejlépe tmavém místě. Nic se mu nestane, jen se z něj uvolní voda. Doma jsme mívali salámy pověšené pod střechou na půdě. Vydržely déle než rok, pokud se nesnědly.



Související témata

+2 bodů
2 odpovědí 367 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 321 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 551 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 265 zobrazení
23.8.2018 v kategorii Dům a byt Proud Michal
0 bodů
1 reakce 425 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 222 zobrazení
0 bodů
1 reakce 504 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 231 zobrazení
0 bodů
1 reakce 130 zobrazení
...