0 bodů
211 zobrazení
v kategorii Škola, příklady
Dobrý den,

dnes při hodině češtiny (v tercii / 8. třídě), jsme prezentovaly domácí úkoly na téma popis spolužáka. Má spolužačka do jedné charakteristiky zakomponovala rasistický "pseudovtip". Počkal jsem až její projev skončí a poté jak již bývá zvykem sem se přihlásil na hodnocení oné práce. Jen jsem sarkasticky pronesl "Jak paradoxně říká klasik, rasismus spojuje národy". Po několika nadávkách a jiných vyznamenáních (jako např. Moralista...) mi "pan učitel" řekl, že jsem stereotypní. Já mu řekl něco vtom smyslu, že na něčem se zkrátka trvat musí a je rozdíl mezi stereotypem a slušným chováním, a že jsou meze, které by se neměly překračovat ani ve škole. On odvětil něco ve smyslu, že ve škole by si každý mohl říkat co chce (myslím, že použil slovní spojení "co na srdci to na jazyku), samozřejmě byl jeho postoj k tématu evidentní... byl stejného názoru jako má spolužačka (asi kvůli "tzv. imigrační krizi", která na nás jako Českou republiku tvrdě dopadla... podle mých informací je jich "u nás" 12...), když sem mu na konci hodiny sdělil, že jeho přístup nebyl správný, vyfasoval jsem 5 za práci v hodině a poznámku ve znění "Nevhodným způsobem vyrušuje hodinu, prosím o domluvu." Já jsem mu hned podával ŽK (žákovskou knížku) se slovy "Jsem na ni hrdý (na tu poznámku) a budu jí nosit jako vyznamenání. Pak sem mu řekl, že jeho chování neponechám bez patřičné odezvy.

A právě proto se na Vás obracím, nikdy jsem totiž nic podobného neřešil. Myslel jsem, že nejdřív mu napíši mail / dopis, protože máme problémy nejdřív řešit s konkrétním učitelem.  Pak bych napsal mail / dopis vedení... a pak by se to třeba nějak vyvrbilo. Tak mi prosím napište, jak bych měl postupovat.

Omlouvám se za pravopis a předem děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Led1 Registrovaný (138 bodů)
Nesouhlas s jednáním učitele třeba směřovat na vedení školy.
Žák má právo, pokud se (podle jeho názoru) učitel dopustí vůči němu, nebo jeho spolužákům, nepravosti, stěžovat se na vedení školy.
Vedení školy je povinné takovou stížnost prošetřit a vůči viníkovi, pozor, v případě neoprávněné stížnosti stěžovatel = viník, vyvodit důsledky.




Související témata

0 bodů
1 reakce 315 zobrazení
...