Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
162 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Proč se dává někam kypřící prášek a proč někam droždí? Jaký je rozdíl?

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

2 reakce

+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Jsou i těsta, kde kypření způsobuje něco jiného, než kvasnice, kvásek, nebo pr. do peč. Někdy je to jedlá soda, někdy amonium a někdy třeba jen našlehané bílky. Je dobře trošku nahlédnout do kuchařky, tam je všechno vysvětleno :)



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Kypřící prášek se používá tam, kde není žádoucí příchuť kvasnic a do hodně solených těst (sůl nedovolí růst kvasinek).
Do některých těst je ale nejvhodnější kvásek (např. pro pečení chleba - tady je návod na výrobu - http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:zalozeni_kvasku .



Související témata

0 bodů
4 odpovědí 326 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 659 zobrazení
0 bodů
1 reakce 231 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 245 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 280 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 411 zobrazení
0 bodů
1 reakce 157 zobrazení
0 bodů
1 reakce 382 zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.7k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.2k zobrazení
...