Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
326 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nebo je to zkvašená mouka?

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

4 reakce

+2 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Kvásek do kváskového chleba je ze zkvašené celozrnné žitné mouky. Doma se jen těžko připraví, ale jde to. Většinou ho lze získat pro první pečení od jiné "pekařky" nebo
v provozovně,
kde takový (kváskový) chléb pečou. Potom už jen při každém zadělávání těsta si nechat kousek jako "kvásek".
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3483



+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Nejlépší je kvásek, když si necháš část kvásku který si uděláš. Vydrží ti však asi jen dva dny, a pak je nutno opět nechat nový. Dříve, když se doma pekl chleba, tak se droždí nepřidávalo. Nechalo se vždy kousek kvasit na další dávku.

0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Já kvásek připravuji z trochy vlažného mléka, rozdrobeného droždí a trošky cukru. Někdo přidává i trochu mouky.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 162 zobrazení
20.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Jarunka
+3 bodů
2 odpovědí 245 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 411 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 659 zobrazení
0 bodů
1 reakce 231 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 280 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 6.6k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 263 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.1k zobrazení
+3 bodů
1 reakce 291 zobrazení
...