0 bodů
424 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nebo je to zkvašená mouka?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Kvásek do kváskového chleba je ze zkvašené celozrnné žitné mouky. Doma se jen těžko připraví, ale jde to. Většinou ho lze získat pro první pečení od jiné "pekařky" nebo
v provozovně,
kde takový (kváskový) chléb pečou. Potom už jen při každém zadělávání těsta si nechat kousek jako "kvásek".
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3483



+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Nejlépší je kvásek, když si necháš část kvásku který si uděláš. Vydrží ti však asi jen dva dny, a pak je nutno opět nechat nový. Dříve, když se doma pekl chleba, tak se droždí nepřidávalo. Nechalo se vždy kousek kvasit na další dávku.

0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Já kvásek připravuji z trochy vlažného mléka, rozdrobeného droždí a trošky cukru. Někdo přidává i trochu mouky.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 249 zobrazení
20.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Jarunka
+3 bodů
2 odpovědí 599 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 477 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 774 zobrazení
0 bodů
1 reakce 320 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 363 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 7.0k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 533 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.4k zobrazení
+3 bodů
1 reakce 472 zobrazení
...