0 bodů
489 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nebo je lepší kupované?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Ne nedelam ...misto pizzy si delam slane kolace z listoveho testa ....proc tomu rikam kolac ?...protoze dle meho je pizza kulata a ne hranata ...ovnsem pouzivam na nej mnoho veci ktere najdes na pizze ...jen to testo je jine ....tedy listove pokud ho najdu v obchode tak si ho koupim protoze delat doma listove testo je fuska ...ale kdyz neni zbyti tak si ho klido udelam sam doma....

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Tedy to jsi šikulka, že dáváš sám domácí listové těsto! :P



0 bodů

Nedělám, protože ji nejím.

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Nedělám...
Pokud pizzu, pak v Itálii a nebo opravdu dobré picerce - jinak ji moc ´nemusím´...

0 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Ano, občas si dělám doma těsto na pizzu. Není to vůbec složité.
Rozhodně bych ho nekupovala!
V pizzeriích těsto neprodávají a v obchodech bych k němu neměla důvěru. Nekupuji ani hotovou mraženou pizzu. Těsto dělám kynuté, ale rozválím ho na tenko a peču
na plechu takže nemá klasický tvar.
Stejně je pizza nejlepší v kvalitní pizzerii, nejlépe v Itálii.
(h)

0 bodů

Ať už se dáš do výroby pizzy podle některých zaručeně výborných receptů,nedosáhneš výsledné chuti bez zděné pícky.Vše ostatní je je jen rádoby pizza.Slaný koláč je ten nejlepší název.Receptů je googlu hodně,ten svůj si musíš najít.Ten od Hrušky ale nedělej.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Jojo, podle Hrušky jsem se pokusila. Kelímek pomazankového másla a kelímek hladké mouky, přisolit. Lepkalo se to, mazalo se to i po odležení i po upečení. Bylo to stále, nedobré těsto. I po 20ti minutách v troubě na 220´C. Se skoro spáleným okrajem.

A to pomazánkové máslo jsem stále cítila z těsta.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Občas ano

Jak udělat opravdu dobré Italské těsto na Pizzu?
Doporučuji toto:
Hladká mouka 1/2 kg
Olivový olej 1 lžíce
Sůl 1 lžíce
Droždí 1 kostka
Studená voda 2,5 dl

Vše smíchat a nechat hodinu kynout. Ovšem chce to mít postavenou pec, jinak to neni ono.

+1
Toho droždí tam dáváte moc.Na 0,5 kg mouky stačí 6 g droždí čerstvého v kostce a těsto na pizzu by mělo kynout 24 hodin v ledničce,aby se uvolnili všechny enzymy.A pizza by se měla péct na minimálně 300 stupňů.Správná pizza se peče na 450 stupňů,ale to doma nedocílíte.


Související témata

+3 bodů
2 odpovědí 599 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 362 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 3.2k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 202 zobrazení
10.11.2014 v kategorii Vaření, jídlo anonym
0 bodů
1 reakce 177 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 620 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 248 zobrazení
0 bodů
1 reakce 739 zobrazení
8.8.2014 v kategorii Vaření, jídlo Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
4 odpovědí 313 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 267 zobrazení
4.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo boruvka Registrovaný (403 bodů)
...