0 bodů
105 zobrazení
v kategorii Sport, volný čas

Kdo nám tu bude jednou zpívat až nebudou Kabáti, Tři sestry, Landa, Alkehol, atd.. atd...?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Změna nepřichází skokem. Mění se hudba, literatura, filmy, divadlo, móda, způsob stravování, způsob bydlení, způsob dopravy. Něco odpadne, něco jiného nastoupí na jeho místo nebo ho přímo svrhne. Mí prarodiče šíleli ze swingu, nejlepší byla dechovka. Mým rodičům se líbil Cortéz, sestry, Jánevím jak sejmenovaly, Vlach se svou skvadrou. Já jsem milovala Plavce, KTO s Matuškou, P.Bobka, P.Spáleného, M.Tučného. H Hegerovou, Plíhala. . . A tak bych mohla jmenovat asi dva dny bez zastavení a stějně bych na někoho zapomněla. Pustím si je do sluchátek. V rádiu už ani příliš nebývají, nahrazují je jiní, modernější, naší i světoví. Česky i anglicky. (blush) Je potřeba neztratit desky, pásky, cd a vlastně všechna media.



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Budou zpívat jiní - na hudební scéně nejsou jen hvězdičky ze ´SúúperStááár´...
:o

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

On se někdo najde, ale obávám se, že to bude zase něco jiného. Moje teorie je taková, že člověk poslouchá hudbu (a za hudbu považuje) to, co se hrálo a tedy poslouchal ve svých 17 letech +- dva roky.
Za mě to jsou tedy Deep Purple, Uriah Heep, Alice Cooper, Suzi Quattro, Queen, Nazareth a spousty dalších. Z našich třeba ti Kabáti (i když jsou mladší). To co produkuje dnešní hudební svět (hip hop a jiná elektronická zvěrstva) za hudbu nepovažuji - z toho by mě jeb... . Ale myslím si, že to samé říkají ti, kterým je dnes třeba jen 30 a za 30 let to bude zase jinak. Takže já každé generaci přisuzuji jiný styl, jiné kapely a nechme se překvapit. Čím dál častěji se ale setkávám s tím, že dnešní hudební svět je jakýsi mdlý, nejsou nové nápady a velmi často se "vykrádají" staré hity.

Ale na druhou stranu, když jdu na koncert nějakých těch "hudebních veteránů", jsou tam od důchodců až po nejmladší generace. Takže asi mladá generace spíš přijme starší hudbu, než stará generace přijímá novou hudbu.



Související témata

+2 bodů
3 odpovědí 220 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.1k zobrazení
13.7.2014 v kategorii Společnost anonym
0 bodů
1 reakce 213 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 273 zobrazení
29.6.2014 v kategorii Ostatní Radka Pechová
0 bodů
1 reakce 391 zobrazení
14.4.2014 v kategorii Zdraví, krása Petrulka 16
0 bodů
3 odpovědí 92 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 251 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 251 zobrazení
0 bodů
11 odpovědí 548 zobrazení
...