Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
442 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Potřebuji nějaké spec. vybavení? Nebo to jde doma normálně?

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

3 reakce

0 bodů


0 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Ano, potřebuje se k tomu takový přístroj, jménem "šunkovar". Příprava je trošku zdlouhavá, ale výsledek je víc, jak uspokojující. Sama jsem se do toho také dala a šunka byla výborná. Ale musí se počítat se dvěma dny. Šunkovar můžete zakoupit na "netu", zadáte pouze slovo šunkovar a vyskočí Vám nabídky. Jejich cena se pohybuje od šesti set Kč. výše, podle velikosti. Najdete tam i návod, jak šunku vyrobit. Pozor, nekupovat od Teskomy, to je šmejd a hodně drahý podfuk. Já jsem se o tom zmínila před sousedkou, že si hodlám koupit šunkovar a ona mi přinesla a darovala svůj, protože ji nebavilo se s tím patlat a tak ho použila jenom jednou. Ještě byl v původní krabici a jeho cena byla 80 Kč. Tenkrát. Dnes, úplně ten samý, koupíte za šest set.
Je tedy pravda, že to dá dost práce.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Taky mám jeden ve špajzu asi 25 let, velmi málo použitý. :)

0 bodů
Dobrý den, pokusil jsem se o svou první vepřovou šunku v šunkovaru. Pokus se nezdařil, šunka je suchá, dřevnatá a barva taky nic moc. Použil jsem - 1 kg v.kýta, 12g praganda, 12g sůl normalni, lžička cukru, trochu muš. oříšek, 2 str. česnek, z ⅓ masa vyrobený prát, míchání v domácí pekárně, první míchání 45 min., druhé míchání 30 min., třetí míchání 20 min., uloženo v chladničce 48 hodin. Spojeno je vše dobře. Řekněte mi prosím, kde jsem udělal chybu, že z toho vznikla nehezká, suchá a dřevnatá cihla. Děkuji za jakoukoli radu, či výtku. Formánek Jaroslav


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 216 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 601 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 298 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 206 zobrazení
4.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
1 reakce 367 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 271 zobrazení
0 bodů
1 reakce 182 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 414 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.4k zobrazení
0 bodů
1 reakce 178 zobrazení
...