+2 bodů
652 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Na obale je napsáno že není tepelně upravená, je ale cítit nádherně jako uzená. Nevím jak si to mám vysvětlit. Je teda uzená, nebo tepelně neupravená? Já myslela že Schwarcvaldská šunka je sušené maso. Jak to teda je? Děkuji za odpověď Nikola Tomanová

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+4 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Je uzená - i tepelně neupravená...
;-)
Výrobky tohoto typu jsou dlouhodobě uzené za studena (do 25°C) - takže maso je dobře prouzené (zároveň vyschlé), ale přitom neprošlo tepelnou úpravou.



0 bodů

Děkuji Vám Nikola

mowla Domácí (2.9k bodů)

Není zač - a ať ti chutná, je to dobrůtka.

0 bodů

Je moc dobrá, ale občas je docela tvrdá. Ale to je asi tím že není tepelně opracovaná. Jinak je to skvělá záležitost.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Docela tvrdá (spíš tuhá) - přesně, to je tím, že jde o - v podstatě, syrové maso.
Musíš ji krájet na co nejtenší plátky (ostrý nůž) napříč vlákny - pak je křehoučká.
;-)



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 2.3k zobrazení
20.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Gregor
+2 bodů
3 odpovědí 726 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 129 zobrazení
23.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Klokan
0 bodů
8 odpovědí 774 zobrazení
15.6.2014 v kategorii Auto moto Koloděj
0 bodů
1 reakce 195 zobrazení
14.6.2014 v kategorii Ostatní Uďěk
0 bodů
3 odpovědí 528 zobrazení
+4 bodů
0 odpovědí 126 zobrazení
0 bodů
1 reakce 119 zobrazení
5.7.2014 v kategorii Ostatní Jandák Petr
0 bodů
2 odpovědí 172 zobrazení
5.7.2014 v kategorii Dům a byt Lexa
0 bodů
3 odpovědí 1.3k zobrazení
...