0 bodů
641 zobrazení
v kategorii Auto moto

Natankovala jsem benzín a za cca 5 km auto zaškubalo a chcíplo. Nyní už nenastartuje. Baterie je v pořádku. Co mám dělat? Mám počkat nebo volat odtah? Ale to se asi samo nezpraví co? Chcíplo mi to na parkovišti u penny takže nikde auto nepřekáží. Děkuji za každou radu

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů

příčin může být několik a třeba to ani nemusí souviset s benzínem, ale samo se to nespraví
na odtah to být ale nemusí, může to být jen znečištění sítka podávacího čerpadla, trysky nebo plováku karburátoru (pokud tam tedy je) nebo jen zavzdušnění podávacého potrubí nebo průraz na VN kabelu cívky... to se dá opravit na místě



+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

S tím máme bohaté zkušenosti. Zpočátku se moje otázka může jevit jako hloupý vtip, ale co jste natankovala ? Jste si naprosto a stoprocentně jistá, že benzín a do benzínového auta ?
Každý týden někdo volá, že si spletl pistole. Barevné označení není u všech firem stejné. Obzvlášť stojany nabízejcí Vervu jsou často zaměňovány. Takže první kontrola, podívejte se na paragon co jste skutečně do auta nalila. Pokud paragon nemáte, otevřete nádrž a co cítíte ? Benzín nebo naftu ? teda pokud to poznáte podle smradu.
V každám případě, jak píše *****, auto není člověk a odpočinkem nic nezískáte. Podle typu zákonného pojištění nebo máte-li havarijní, můžete využít odtah zprostředkovaný vaši pojiš´tovnou. Můžete mít nárok na odtah zdarma. Záleží jak moc jste šetřili při uzavírání pojistky. Kdo šetří, zpravidla pak platí. Kdo nešetří, jede zadarmo.
V servisu Vám potom řeknou víc. Může to být samozřejmě něčím jiným, ale divila byste se, kolik řidičů a to i profesionálů natankuje jiné palivo.

aha slovo m a g o r to nesežere, ale vytečkuje, takže magorvkleci

0 bodů

Máte pravdu natankovala jsem naftu, účtenku mám. Už jsem volala a auto bude odtažené do servisu. Nikdy se mi to ještě nestalo. Snad to nebude moc drahé. Tak to budu od teď pečlivě kontrolovat co tankuji. Děkuji

opicak Registrovaný (769 bodů)

Nic si z toho nedělejte, stane se to i profesionálům. Auto to přežije. Kdysi jsme měli jednu zákaznici, která mi volala, jestli pro ni nepřijedeme do města od nás vzdáleného cca 70km, že natankovala benzín do dieslovýho Peugeotka. Tak jí říkám, nestartujte, přijedeme a ona mi na to odpověděla "jak nestartujte, já jsem natankovala doma a dojela až sem". Auto přežilo bez poškození.
Já dokonce kontroluji i hadice, jestli nejsou překřížené, tedy jestli není v benzínovém stojanu zavěšená naftová nebo jiná. Už se mi to stalo. Asi to byl něčí špatný vtip, protože jinak nechápu, jak toho lze docílit.

0 bodů

ona jde nacpat do hrdla auta na benzin naftova pistole?

Opatrným blondýnkám ano. (giggle)

ne u všech ČS jsou rozdílné pistole ... pravidelně jezdíme pro špatně natankované auta tak jednou za týden až dva ...



Související témata

0 bodů
1 reakce 233 zobrazení
28.9.2017 v kategorii Auto moto roman sklenar
0 bodů
1 reakce 197 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 1.7k zobrazení
0 bodů
1 reakce 140 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 441 zobrazení
0 bodů
1 reakce 377 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 409 zobrazení
15.8.2015 v kategorii Auto moto MONIKA
0 bodů
3 odpovědí 192 zobrazení
...