Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
130 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Je to aby změkl obsah nebo aby vydrželi déle?

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

3 reakce

+3 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

S tím změknutím to zas až tak není pravdou. Ovoce změkne, ale zelenina ne. Okurky se zavařují cca 25 minut při teplotě 85´C a nezměknou. Teplotou se zničí bakterie a plísně, vytlačí se vzduch. Chladnutím se víčko přisaje a vzduch s bakteriemi se dovnitř nedostane. Proto zavařeniny vydrží i dlouhé roky. Alespoň ty, které víčko "nepustí".



+1 bodů
Pokud se zavařeniny sterilují, zamezí se přístupu vzduchu a obsah se nekazí.Pokud jsou dobře udělané vydrží léta-vlastní zkušenost, kompot švestky z roku 1992 , dobré jenom už rosolovaté.
0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Aby se zachovala trvanlivost.



Související témata

+2 bodů
6 odpovědí 543 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 613 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 221 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 366 zobrazení
2.7.2014 v kategorii Elektrospotřebiče Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)
0 bodů
0 odpovědí 124 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 431 zobrazení
0 bodů
1 reakce 130 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 488 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 243 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.1k zobrazení
...