+1 bodů
376 zobrazení
v kategorii Společnost

Je mi 54 a když si mě pozvou někam na pohovor tah řeknou. Kolik je Vám. Když jim to řeknu tak oni, ozveme se Vám a už se neozvou. Nebo na telefonát inzerát když jim řeknu 54 tak oni, děkujeme ale zájemců je hodně ozveme se a už se taky neozvou. To už je člověk po padesátce nepotřebnej?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Záleží na profesi, zkušenostech a případně i na referencích z minulých zaměstnání. Já měla nabídky i po šedesátce, ale zdravíčko mi nedovolilo je přijmout :)



0 bodů

Vyšší vek = viac odborných skúsenosti = vyšší plat...
Mnoho zamestnávateľov si neuvedomuje, že vek na schopnosti nie je rozhodujúci. Rozhodujúce sú schopnosti, odborné i zdravotné a ochota vykonávať danú prácu. Ale, žiaľ veľa zamestnávateľov, radšej zamestná mladších, aj keď neskúsených, ale za menej peňazí, než by museli zaplatiť skúsenému odborníkovi a zdravému päťdesiatnikovi. Oficiálne vám nepovedia, že pre vek vás nezamestnajú, bola by to diskriminácia veku, on skutočne nie je dôvod, ale nájdu si výhovorku, aby ušetrili.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Neplatí to plošně - pro všechny profese a u všech zaměstnavatelů.
Ale ano - často je přístup zaměstnavatele takto ´krátkozraký´.
:(

Ano, máte pravdu, neplatí to plošne, tak isto ako neplatí plošne nezamestnanosť ľudí 50+, viď Sůwa

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno mama

Leoši, jistě to není záviděníhodná situace. Záleží v jakém regionu bydlíte a kde práci hledáte, tyto okolnosti mají na hledání zaměstnání také vliv. To víte, že i po padesátce je člověk potřebnej, ale je to chyba zaměstnavatelů, jak už píše Mowla, že je to krátkozraké. Možná to bude nějaký čas trvat, ale věřím, že práci najdete. Máte PC, najeďte si na volná místa Úřadů práce, neradím moc hledat přes zprostředkovatelské agentury, ale kdyby nebylo zbytí, tak raději něco, než nic.



Související témata

0 bodů
1 reakce 332 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 486 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 345 zobrazení
10.9.2015 v kategorii Společnost Pálková
0 bodů
3 odpovědí 285 zobrazení
0 bodů
1 reakce 144 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 415 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 374 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 120 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 3.3k zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 255 zobrazení
...