Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
1.0k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Který je vhodnější na smažení. Měl jsem tu zbytek nějakého oleje a je to katastrofa. Řízky se připalují a přilepují k pánvi. Tak abych věděl jaký olej příště koupit.

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

5 reakce

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Nejlepší na smažení je tuk s vysokým ´bodem dýmavosti´*).
:-)
Ale to, že se ti řízky připalují a lepí k pánvi, je nejspíše způsobeno málo rozpálenou pánví (tukem), možná tím, že máš řízky příliš vlhké (maso je před obalováním potřeba osušit) a možná i nevhodnou pánví (nejlepší jsou pánve ´těžké´- litinové nebo s vrstveným dnem - ´lehké´ hliníkové bez vložky ve dně příliš snadno zchladnou vložením smaženého pokrmu).


*) to je teplota, při jejímž překročení nebo při dlouhodobém udržování tuku při této hodnotě tuk rychle degraduje (tepelně se rozkládá) a mění své vlastnosti
Viz tabulka - http://dadala.hyperlinx.cz/mas/masr0008.html



0 bodů

Děkuji prostuduji to

mowla Domácí (2.9k bodů)

Ať se příště zadaří lépe - a chutná...
;-)

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Na smažení používám ztužený tuk ( Omega, Ceres soft ) a nic se mi nepřepaluje. Dělala to tak i moje babička a maminka, takže na tom asi něco bude :-)

0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Já řízky smažím na slunečnicovém oleji a sádle 1:1 na teflonové pánvi. Neměl jste řízky dlouho předem obalené?

0 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Řepkový, nebo slunečnicový. Je to jedno. Důležité je množství. Pokud jste měl zbytek oleje, tedy málo, tak se řízky samozřejmě nemohou smažit. nemají v čem a tak se připečou ke dnu. Předpokládám, že pánev je pohodě a sporák také. Olej má být horký, ale ne příliš. Ale to Vás učit nebudu, to určitě víte. Myslím si, že to bylo nedostatkem oleje v pánvi.



Související témata

0 bodů
7 odpovědí 518 zobrazení
8.7.2014 v kategorii Vaření, jídlo inka Pokročilý (1.2k bodů)
+2 bodů
3 odpovědí 925 zobrazení
+2 bodů
5 odpovědí 1.4k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 317 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.0k zobrazení
0 bodů
1 reakce 2.2k zobrazení
22.6.2014 v kategorii Ostatní Jít Palo
0 bodů
2 odpovědí 459 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 161 zobrazení
29.5.2014 v kategorii Auto moto frantaXX Registrovaný (298 bodů)
0 bodů
5 odpovědí 354 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 2.0k zobrazení
...