Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

+2 bodů
1.4k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Jak smažíte sír aby nevytekl. Smažil jsem 3 ks, roztekli se a je z nich na pánvičce jedna velká mastná placka. Tak abych to věděl pro příště.

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

5 reakce

+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
 
Nejlepší reakce

Ke smažení používej méně tučné sýry (u běžných - třeba ten Eidam, do 30 % tuku).
Obaluj mouka-vejce-mouka-vejce-strouhanka.
A sýr (před obalováním) nesmí být na povrchu oschlý - ani po hranách!
Tuk rozpal na cca 180°-200°, smaž dozlatova (to musíš vyzkoušet) a obracej hladkou plochou ´obracečkou´(nesmíš narušit obal).



+1 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

A jaký druh sýra jste smažil? Nějaký tvrdý, typu ementálu, nebo třeba hermelínový typ. Pokud byste smažil hermelín, tak ho dejte na chvíli do mrazáku. A pořádně obalte v trojobalu. Oleje musí být dostatek a přiměřeně horký. Ne aby se z něj kouřilo, to by se obal ihned spálil a sýr by se nepropekl. Pokud smažíte tvrdý sýr, plátky by měly být maximálně jeden a půl centimetrů tlusté, aby se propekly a byly uvnitř vláčné.

0 bodů

Smažil jsem Eidam, ale asi v moc rozpáleném tuku

0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Já plátek sýra nejprve namočím pod tekoucí vodou a poté obalím v hladké mouce, vejci, strouhance, opět ve vejcích a nakonec ve strouhance. I hrany sýra musí být pečlivě obalené. Někdy smažím i Eidam 45%, ale nikdy mi ještě nevytekl. Smažím rychle na oleji.

0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

enter image description here



Související témata

+3 bodů
2 odpovědí 316 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 500 zobrazení
8.7.2014 v kategorii Vaření, jídlo inka Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
5 odpovědí 1.0k zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 149 zobrazení
7.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Slečna Lucie
0 bodů
1 reakce 116 zobrazení
24.10.2014 v kategorii Vaření, jídlo arygnoc Registrovaný (913 bodů)
0 bodů
5 odpovědí 335 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 326 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 532 zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.0k zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 1.9k zobrazení
...