Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
2.0k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nebo se máslo hned přepálí? Chtěl bych osmažit na másle telecí řízky (obalované).

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

7 reakce

+3 bodů

Upraveno

Jedině na přepuštěném másle. Na něm smaží i kluci v akci. Viděla jsem i v ostatních pořadech.

suzymon Registrovaný (158 bodů)

Přesně tohle jsem pře chvílí vysvětlovala.



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Opatrně by to asi šlo, ale - jen při ´nízké´ teplotě, kdy - než se strouhanka osmaží, vysušíš maso do ´nejedla´.
Co tě na takový nápad přivedlo?
;-)

+1 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Tak zrovnaobalované řízky se na másle usmažit nedají. Máslo není možné rozpálit do takové teplty, aby se v něm pokrm smažil. Proto existují oleje na smažení. Můžete také smažit na sádle, ale nejzdravější je ten olej. Já si dávám máslo pod zeleninu do polévky, nebo dušené zeleniny. Ale nikdy ne samotné. Přidám vždy i kousek domácího sádla, nebo oleje. Podle chuti. Máslo se do tepelného zpracování sice hodí, ale musí předem přepustit, aby se z něho vypařila voda, která způsobuje připalování. Přepoštěné máslo někdy dělám, ale ze dvou kostek je tak jedna a něco málo. Musí se pomalu rozpouštět na mírném plameni a "vařitů , dokavaď se úplně nevyčistí a voda se nevypaří. Sbírá se pěna a musí se to hlídat. jinak to můžete rovnou vyhodit. Ale takto upravené máslo pak snese i vyšší teploty a má lepší chuť třeba jen tak na chleba. Ale vyjde to dost draho. V cizině se toto máslo prodává jako přepuštěné máslo, které ja přímo určené k vaření, ale nikdy ne na smažení řízků. A je o dost dražší.

0 bodů

Říkají to kluci v akci že je řízek na másle super. Já se ale než něco udělám raději ptám.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Kluci v akci...
;-)
V tom případě udělej řízky silnější (a moc je nenaklepávej), ať se moc nevysuší.

suzymon Registrovaný (158 bodů)

To se teda opravdu divím. nemyslejí tím to přepuštěné máslo? Schválně se znova informujte. Nebo jestli nemyslí nějak přírodně upravované řízky. Tedy bez troobalu. To je přece vejce mouka strouhanka. Tuk musí být dost horký aby troj-obal ihned nevsákl veškerý tuk.

0 bodů

Máte pravdu je to přepuštěné máslo.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno mama

ano, dá...



Související témata

+2 bodů
3 odpovědí 936 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 572 zobrazení
0 bodů
11 odpovědí 479 zobrazení
22.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Lojza
+2 bodů
3 odpovědí 165 zobrazení
7.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Slečna Lucie
0 bodů
7 odpovědí 4.8k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 356 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 357 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 523 zobrazení
8.7.2014 v kategorii Vaření, jídlo inka Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
1 reakce 1.0k zobrazení
...