+2 bodů
171 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Musím začít jíst pohanku (rutin) mám špatné nohy. Co z ní děláte? Nějaký osvědčený recept.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Právě jsem ji dojedla. Pohanku musíte kupovat tu tmavou. Je to na ní napsáno. Je světlá a tmavá. Ta světlá je nedobrá, nikdy z ní neuděláte nic, než nedobrou kaši. Tu tmavou propláchnete na cedníku. Do hluboké pánve dáte trochu oleje, a do něho rozmačkaný česnek, lehce opražíte a přidáte okapanou pohanku. Osolíte, opepříte a zalijete na prst vysoko vodou a přivedete k varu. Přiklopíte pokličkou a za občasného promíchnutí vaříte na mírném plameni. Pohanka vstřebá tu vodu a rozpuká se a hodně nabobtná. Řídíte se se ochutnáváním. Když se Vám bude zdát tvrdá, tak přidáte trochu vody a pokračujete ve vaření, nebo spíše v dušení. Hotová pohanka má krásnou vůni a výbornou chuť. Já už ji vařím desetiletí a neobešla bych se bez ní. Klidně ji sním tak jak je, nebo jako salát. Přidám rajské, čertsvou okurku a papriky, zakápnu olivovým olejem a dosolím, dopepřím. Varianty Vám pak půjdou do hlavy samy. Můj syn ji miluje politou jogurtovou zálivkou s trochou majonézy. Můžete také jako přílohu místo rýže. Pro zdraví a specielně žilní problémy je to to nejlepší co můžete sníst.



0 bodů

Děkuji za odpověď, určitě to zkusím. Mám koupenou tu tmavou.



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 924 zobrazení
22.5.2014 v kategorii Zdraví, krása Přemek
+1 bodů
5 odpovědí 331 zobrazení
28.3.2014 v kategorii Vaření, jídlo Babetka
0 bodů
3 odpovědí 260 zobrazení
22.3.2016 v kategorii Zdraví, krása anonym
0 bodů
2 odpovědí 519 zobrazení
9.7.2014 v kategorii Zdraví, krása Kubík
0 bodů
6 odpovědí 1.1k zobrazení
7.6.2014 v kategorii Zdraví, krása anonym
0 bodů
6 odpovědí 3.6k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 969 zobrazení
10.4.2014 v kategorii Zdraví, krása Méďa
0 bodů
6 odpovědí 678 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 523 zobrazení
...