0 bodů
333 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Vaříte zelí k masu a ke knedlíkům z čerstvé hlávky, nebo ze zavařeného zelí?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno inka

Vařím bílé i červené, hlávkové zelí. Nerada kupuji kyselé zelí ve sklenici, protože nemám ráda sterilované, ale miluji kysané zelí. Mám raději zelí v sáčku. Kyselé zelí je pohodlnější, nemusí se krájet a pak uklízet půl kuchyně. :o To kyselé zelí dělám v několika variantách. Na pánvi špek a cibuli dozlatova, přidat vymačkané zelí, dolít trošku vody, kmín, přisolit, připepřit, povařit společně. Nebo zelí uvařím a udělám jíšku na špeku a cibulce. Nebo udělám špek a cibulku, lžíci mouky, zaliji a zahustím strouhaným pramborem. Sůl, pepř, kmín trošička cukru, povařit, dokud strouhaný brambor nezměkne. Celkem asi 4 dcl. Uvařené zelí sliji do kastrůlku, kdybych potřebovala na ředění. Zelí s touhle zásmažkou smíchám a dochutím. Té zásmažky nesmí být hodně.



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

"Zavařené" (sterilované) zelí nepoužívám vůbec.
Buďto vařím čerstvé (na ´sladko´) a nebo kysané zelí. Kysané raději.
;-)



Související témata

+2 bodů
2 odpovědí 192 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 3.0k zobrazení
0 bodů
1 reakce 556 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 100 zobrazení
5.10.2015 v kategorii Vaření, jídlo Bobo
+2 bodů
3 odpovědí 461 zobrazení
...