Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
804 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Je to pravda že jinak se zelí neudělá správně kvašené?

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

2 reakce

+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Ne, není to pravda - ne, nemusíš...
Zelí ti klidně stejně dobře vykvasí v dřevěné bečce (ta se ale špatně udržuje), v igelitovém pytli, smaltovaném nebo nerezovém kotli...
Jen je nesmíš naložit do nádoby, která reaguje s kyselinou (železo, hliník...).

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Když se vám podaří ze zelí vyždímat, vyšlapat vodu, pak už můžete napěchovat do čehokoliv. Šlapání, vylisování, vyždímání vody je podmínkou.



+1 bodů

Tak jak píše mowla je správně! Jen bych podotkl, že nesmíš použít nádobu kde nakládalo maso a to platí i obráceně.



Související témata

+3 bodů
3 odpovědí 75 zobrazení
5.10.2015 v kategorii Vaření, jídlo Bobo
0 bodů
7 odpovědí 526 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 274 zobrazení
0 bodů
1 reakce 422 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 426 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 285 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 164 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 2.8k zobrazení
...