0 bodů
297 zobrazení
v kategorii Diskuze

Chodím na procházku kolem odkryté studny a tak přemýšlím jak bych se měla zachovat, kdyby mi tam spadlo dítě. Skočit za ním, nebo volat hasiče a čekat než si můj telefon zpětně ověří?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+6 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)

Jak dlouho chodíš kolem té odkryté studny? Ty hasiče bych volala dřív než mi tam dítě spadne. Nejlépe hned. (blush)

Protože jsem neuvedla dost informací, doplním to. Kolem té studny chodím už nejméně rok. Je na louce přes kterou procházím, když jdu se psem do našeho (tedy obecního) lesíku. Vede kolem ní vyšlapaná cesta, chodí tudy hodně lidí a právě i s dětmi. Problém je v tom, že louka je soukromá a tudíž na ní bez svolení majitele nesmí nikdo vstoupit. Stížností už bylo odesláno dost, ale studnu na soukromém pozemku nikdo řešit nebude…..

Johanka Registrovaný (119 bodů)
+2

Jejda, lesík za humnama... ani nevíš jak ti závidím. Miluju procházky v lese, hlavně po dešti. Abych řekla pravdu, letos jsem v lese ani jednou nebyla. Asi to je ostuda, ale fakt nebyl čas ani příležitost. A ten váš soukromník? škoda, žer to není můj soukromník, já bych mu dala zákaz vstupu, když to nemá oplecený. Ten by letěl! Druhý den by bylo na studni víko, věř mi. :)

+1

Nemáš co závidět, dýcháme stejný vzduch :) Jenom tady u nás nechali trochu zeleně, než město rozšířili daleko za nás. Dokonce i siréna je od nás tak daleko že ji skoro neslyšíme :)
Soukromník tam nemá nejen plot, ale ani ceduli že je to soukromé, lidi o tom vůbec neví. To jak se vracelo v restitucích, tak to nějakému chamtivci dali. Je zarostlé, neudržované. Já tu studnu překrývám kdykoliv jdu okolo, ale ta dřeva vždy zase někdo sundá.....

Johanka Registrovaný (119 bodů)

Budeš mít dobré srdce, takové lidi mám ráda. Hele, víš co? Já bych s tím šla na úřad a napráskla to. At s tím něco dělají, třeba na náklady toho chamtivce. Je to jejich povinost a aspoň uvidíš koho jste si zvolili. :)



+4 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Nečekat až tam spadne dítě, ale postarat se o zabezpečení studny, aby tam žádné dítě spadnout nemohlo. Myslím to vážně, s podobnou situací jsem se už setkala - kousek od vchodu do mateřské školky někdo odcizil víko od kanálu. Okamžitě jsem sehnala zámečníky, nadiktovala jim rozměry a za chvíli bylo nebezpečí zažehnáno. Nechtěli to ani zaplatit, uvědomili si tu zrůdnost a nebezpečí...

opicak Registrovaný (769 bodů)

...někdo odcizil víko kanálu.... a kdopak ? zřejmě nějaký společenský parazit.

+3 bodů
Briketka Registrovaný (498 bodů)
Upraveno Briketka

se divím, že není už dávno zabezpečená, když už
okolo chodíš přes rok a víš o ní podle mýho je tato
otázka na (headbang) a není na co čekat já nemám
slov a tedy žádnou solidní odpověď !! (fubar)

jen vymýšlíte coby, kdyby měla být už dávno
rok přikrytá a nevymýšlet nějaký lano apod. :( :(

Milá Briketko, chápu že ti nejsem sympatická, jsem zvyklá, já se s tím setkávám celý život. Ženám se nějak nelíbím, většině mužům ale nevadím.
Já už fakt nevím na co se zeptat aby tady taky bylo něco nového, ne jen pořád dokola omílat „Kolik je tady adminů?“
Napadlo tě, že když se sem podívá někdo nový a přečte si co se tady včera i dnes probírá pořád dokola, nutně musí zdrhat a víc už sem nenahlédnout?
Dříve než si rozmlátíš hlavu o tu zeď se vyjádři jasněji, jsi tady mnohem déle než já a nejspíš se všemi znáš. Já tady neznám nikoho z vás a vůbec nemám zapotřebí se sem vnucovat. Stačí napsat a už mne tady neuvidíš, mám dost své práce............

+2 bodů
Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

bez ohledu na fakt,že chodíš kolem odkryté studny,bych do ní neskákal,vzhledem k tomu,jak je úzká,tak bys mu mohla skočit na hlavu,a jak se potom dostaneš ven >>> chybí třetí možnost

--- buď nechodit okolo studny,anebo sebou nosit provaz,abys jej mohla vytáhnout,popřípadě za ním slézt...

+1

Ano, vždy je lepší myslet předem než pak ve stresu situaci řešit. Ale také tam třeba půjde někdo poprvé. Asi by bylo nejlepší kdyby u té studny mohl být provaz stále. Jenže to ho místní bezdomovci ukradnou .... ach jo ... :)

+2 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Dost přihlouplá otázka...
Co poradit? Skočit i s dítětem je ještě větší hloupost. Takže se přikláním k nahlášení a neřešit to tady. V zájmu bezpečnosti.

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Azaleo, můžeš sem dát fotku té studny? Možná pomůžeme vymyslet nějaké schůdné řešení. Já bych osobně preferovala dřevěný poklop - studnu dobře změřit, doma si připravit materiál a na místě poklop zbušit, nebo sešroubovat, to aby se dal materiál na místo dopravit třeba na vozíku. Nevěřím, že by to majiteli pozemku tak moc vadilo, že by poklop odstranil. Je to studna ze které je čerpána voda, nebo jen skruže na melioračním potrubí? Kolik je tam vody?

Děkuji Sůwičko, je to normální kdysi dávno používaná studna, ale už je o to postaráno.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Tak to je dobře :D



Související témata

0 bodů
1 reakce 159 zobrazení
4.12.2014 v kategorii Finance podnikání Lacík Registrovaný (264 bodů)
+1 bodů
7 odpovědí 447 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 63 zobrazení
13.4.2016 v kategorii Zdraví, krása Petra
0 bodů
6 odpovědí 579 zobrazení
22.5.2014 v kategorii Zvířata Andělka
0 bodů
3 odpovědí 279 zobrazení
15.5.2014 v kategorii Mobily Hans
0 bodů
2 odpovědí 104 zobrazení
+3 bodů
4 odpovědí 518 zobrazení
22.2.2016 v kategorii Diskuze sluníčko
+3 bodů
3 odpovědí 453 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 282 zobrazení
...