0 bodů
351 zobrazení
v kategorii Právo a zákony
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemá přesné informace týkající se eshopu a platby v něm. Plánuji si otevřít eshop, kde bude online platba + platba převodem. V současné době nemám ještě živnostenský list, a tak zodpovědná osoba za tento eshop bude jeden z mých rodičů (oba OSVČ a vlastnící živnostenský list) platby budou chodit na můj účet, který je klasický studentský. Chci se tdy zeptat, je toto vlastně vůbec možné? Nebo bude nutné zakládat nový, podnikateslký účet na rodiče? Díky za podněty a reakce! :-)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů

"platby budou chodit na můj účet, který je klasický studentský..." a tam se budou sypat penízky a ja nebudu platit žádne daně z přijmů.

Anebo přece jen...

když podnikám na tom e-shopu a budu velký živnostník, založím si podnikatelský účet a ať se berňáci koukají jenom sem a nepletou se do mého soukromí. Není dobré míchati práci se soukromím stejně jako není dobré míchati podnikatelské peníze se soukromými, neboť pak nikto neví odkud a kam se peníze kutálejí. "A já abych se v tom při psaní ´Daňového přiznání´ vyznal...jsem plus, nebo mínus... "

K živnosti patří podnikatelský účet, který nemícháme se soukromým účtem.



0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Vy jakožto podnikající osoba (tedy majitel e-shopu) musíte mít podnikatelský účet, jehož číslo MUSÍTE oznámit finančnímu úřadu pod který spadáte. Také musíte mít ŽL. 

píšete "V současné době nemám ještě živnostenský list, a tak zodpovědná osoba za tento eshop bude jeden z mých rodičů"

toto nelze !!! Nemůžete podnikat bez vlastního ŽL. Rodiče mohou být evidováni jako zodpovědná osoba, ale toto se dělá v případě, že pro zvolený typ podnikání nemáte příslušné vzdělání nebo odbornost. Ale zodpovědnou osobou budou zase a jenom na VAŠEM VLASTNÍM ŽIVNOSTENSKÉM LISTU.

Vaše představa o podnikání je poněkud naivní, zajděte si pro informace na magistrát vašeho města. 



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 9.2k zobrazení
0 bodů
1 reakce 213 zobrazení
7.6.2018 v kategorii Právo a zákony Petr Kohoutek
0 bodů
1 reakce 328 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 300 zobrazení
0 bodů
1 reakce 130 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 127 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 180 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 274 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 137 zobrazení
...