0 bodů
403 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nebo se tam nedává?

Vaše reakce

Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

5 reakce

+2 bodů

Upraveno

Osobně vajíčko do špenátu zamíchám před jeho dokončením a nechám srazit. Někdo vejce nedává, ale podává jen ke špenátu třeba místo masa. Záleží na chuti.



+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já do špenátu dávám rozkvedlané vejce současně s nastrouhaným česnekem, až když už mám špenát uvařený a odstavený z ohně. Ne za chvíli, ale ihned, za stálého míchání. Nezapomeňte ředit mlékem, aby se srazila agresívní kyselina ve špenátě. Děti ve školce, když byl špenát, musely mít polévku s mlékem.

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Jsou různé předpisy, já vajíčko ani česnek nedávám. Udělám světlou máslovou jíšku, rozředím mlékem, nebo smetanou na bešamel a vložím na kostky nasekaný mražený špenát. Nechám za občasného zamíchaní pomalu rozpustit a nakonec osolím. Vynikne špenátová chuť, dělala to tak i moje maminka a babička.

+1 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Já dávám, přidávam i trochu smetany nebo plnotučného mléka, špenát je pak jemnější.

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Listový (´trochu nakrájený´) špenát jen spařím, předem mám namíchanou dosladka udušenou cibulku, do té jej přímíchám, přidám čerstvý česnek a už v ´chladnoucím´ hrnci přidám zakysanou smetanu, jemně osolím...
Jako příloha k libovolnému masu je to nedostižné.


Špenát z ´protlaku´ (tam se přidává vejce) nejím.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 3.0k zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 177 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 468 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 180 zobrazení
23.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Klára Framná
0 bodů
2 odpovědí 139 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 352 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 900 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 342 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 1.0k zobrazení
...