0 bodů
610 zobrazení
v kategorii Škola, příklady

Dobrý den,
předem se omlouvám za kategorii, ale školy se to týká.
Nevím, zda mi tu alespoň trošku poradíte, ale já doufám, že ano.
Takže začnu od začátku.
Chodím do 9. třídy a v podstatě celé měsíce jsem chodila později, zkrátka vždycky jsem měla zpoždění tak 2-5 minut a někdy jsem chodila akorát na 8.
Učitelky to chvilku respektovaly, ale já jsem se bohužel nenapravila a dělala jsem to dál ačkoliv mě to samotnou štvalo, že jsem nezodpovědná. Dokonce jednou jsem přišla na hodinu k mojí tělocvikářce (kterou jsem zrovna měla na VKO) později až o 10 min! Což je ano hrozný a zrovna psali test. Učitelka na mě začala řvát, že je ruším a ať si sbalím věci a jdu za dveře. Moc mě to mrzelo, probrečela jsem nad ním mnoho dní. Snažila jsem se, ale já to nechápu, asi se ráno nedokážu přinutit, že už je čas vyrazit.
Jednou si mě zavolala třídní do kabinetu a seřvala mě, že jestli se to bude opakovat, tak mi dá buď napomenutí nebo mě pošle k psychologovi (to nevím proč).
Tak jsem se to zkoušela napravit, do školy jsem chodila dřív a žádný problém nebyl, ale jednou ve středu mě ráno bolela hlava a bylo mi zle od žaludku, tak jsem nevěděla jestli mám jít do školy protože jsem chyběla už v úterý a já jsem nemohla zmeškat další hodiny. Tak jsem tedy šla, bohužel zase později a akorát na 8.
Jako naschvál jsem potkala tu tělocvikářku a měla ke mě poznámku, že jsem neuvěřitelná, ale neměla jsem čas jí vysvětlit, že je mi zle.
Za prvé jsem pospíchala do třídy a za druhé rychle zmizela ve své třídě, takže v podstatě ona nic neví. Mám strach, že bude po kabinetech zase šířit drby, že chodím pozdě.
Vlastně se jí teď furt bojím, co jí máme na hodiny. Je to tělocvikářka, takže je taky dost tvrdá. Při pomyšlení, že jí budeme mít mám sevřený žaludek.
Nevím, co mám dělat. Nechci se jí bát, měla bych jí to ještě vysvětlit jak mi bylo ráno aby si nic nemyslela? Já fakt nevím. Prostě se bojím, že na mě v hodinách bude zlá a bude mi dělat naschvály či mě ztrapňovat.
Díky za přečtení, snad mě pochopíte a poradíte mi.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

7 reakce

+3 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Upraveno ellcupakabra

No tady neni co resit v podstate si za to muzes sama ... skola neni holubnik a pripravuje te na zivot jako takovy ....mas chodit v cas jako vsichni zaci pak se nemusis bat ucitelu a take to neni moc fer k tem ..kterym se taky rano nechce ...ale vi ze musi prijit v cas ..
Zatim jsi jen ve skole ..ale pockej ..az zacnes chodit do prace tam te take nebude treba bavit jenze prijdes pozde jednou pak podruhe sef ti da napomenuti a pak te vykopne ...takze rada zni nechovej se jako dite jses v 9 trede ...bud vice zodpovedna ...
No a ucitelky se neboj pokud je alespon trochu normalni ..tak zadna sikana z jeji strany nehrozi ...ale pokud ano mas moznost si stezovat...ikdyz potom co delas to ti nahore budou brat spis jako nejaky tvuj vystrelek ...
Nebo se seber sama a zajdi si ke skolnimu psychologovi ...a pokecej si snim o tom ...tim mam na mysli tve nevhodne pozdni prichody do skoly ...muzou mit vic duvodu ...ale osobne mam zato ze jsi jen nezodpovedna ...
PS ; Neber to spatne ...pokud jsem se te dotkl tak se omlouvam ...ale ja to tak proste vidim ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

K tomuto názoru se mohu jen připojit. Pozdní příchody kamkoliv jsou známkou nezodpovědnosti a když mi v zaměstnání chodil někdo z podřízených pravidelně pozdě, dost brzy si musel hledat práci jinde...



+1 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Strach z učitelky? Proč???

Spíš by si měla mít strach, ať zase nepřijdeš pozdě. To, že někdo chodí stabilně pozdě normální není. Jak se neumíš přinutit, že už je čas vyrazit? To nepoznáš hodinky? Pokud by člověk chodil do práce opakovaně pozdě, tak by ho z ní vyhodili.

Doporučím jediné, zajdi za učitelkou a omluv se, uznej svou chybu.

+1 bodů

vím, že už je pozdě, že teď už jdeš na novou školu a to je právě ono. Vřele ti doporučuju, ať si to u profesorů nerozhážeš. U maturity toho budeš litovat. Tak se třeba s někým domluv, ať se pro tebe ráno stavuje. To tě bude nutit být vypravená. Nejlepší by bylo, kdyby to byl kluk, který se ti líbí a ty nechceš, aby ses mu zprotivila tím, že chodíš pozdě a jsi nevýpravná. Tak to zkus a ono se to určitě zlepší. Držím pěsti na nové škole(nod)

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Asi ti toho příliš neporadíme. Jistě chápeš, jak by to vypadalo, kdyby tímto způsobem k tomu přistupovali i ostatní žáci. Učitelkám se nemůžeš divit , ti jsou tam od toho, aby udržovali jistý řád a něco vás naučili.
Myslím, že pokud budeš chodit včas a plnit si své povinnosti, tak se vše uklidní. Do konce školního roku už zbývá jen krátký čas, tak to jistě zvládneš.

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Bred ...Do sklolniho roku zbyva kratky cas ....ale tady nejde jen o skolu ...ale celkovy pristup ucitele na zakladce to maji v pazi ..ale co potom ...?...kam pujde na skolu jk to bude mit v zamnestnani atd ....kdyz nedokaze ani chodit v cas na hodinu

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů

Ano já to chápu, byla to nezodpovědnost ale už tomu tak není.
Ta středa, to zkrátka jsem se rozhodovala zda mám jít či nemám, ale bohužel už bylo málo času.
Jinak vám děkuji za rady a upřímnost

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

no neni zac ...(king)

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
frantaXX Registrovaný (298 bodů)

Vykasli se na skolu, nic z ni nemas. Ber to tak, ze nejdriv ty a pak skola. A klidne, az tu telocvikarku potkas, ji to povez, jak to bylo. Za chvili jses ze skoly venku a pak se jen zasmejes.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Pokud s nedochvilností máš problém, bude opravdu dobré zajít k psychologovi, není to samo sebou, ty o problému víš, je ti z toho špatně, bolí tě žaludek, ale nejsi schopna se překonat a chodit včas. Já bych tu nabídky učitelky vzala na vědomí a k psychologovi šla, pomůže ti, rozeberete to, neboj. Jinak bys měla v životě problémy, pokud bys pracovala od - do. Ale pokud budeš jednou svojí paní, budeš živit sama sebe, nebo budeš zaměstnaná, kde bude klouzavá pracovní doba, tak by to šlo. Dnes už je víc možností.



Související témata

0 bodů
1 reakce 105 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 309 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 173 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 610 zobrazení
0 bodů
1 reakce 417 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 188 zobrazení
0 bodů
1 reakce 292 zobrazení
0 bodů
1 reakce 309 zobrazení
0 bodů
1 reakce 206 zobrazení
...