0 bodů
1.1k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Myslíte že je med kvalitní, nebo mám hledat někde přímo u medaře?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

0 bodů
 
Nejlepší reakce

Med z obchoďáku je kvalitní jako vše, co se tam prodává. Nikdo neví odkud a z čeho to je vyrobeno. Najděte si v okolí včelaře a kupte přímo od něho.



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Pokud máš v okolí "madaře", kterému věříš, kupuj med od něj.
Jinak je to jedno - v obchoďáku prodávají leccos a i včelaři (někteří) jsou ´potvory´.

0 bodů
frantaXX Registrovaný (298 bodů)

Jo med, to neni jen tak ! Musi byt staceny pod 39°C, pak je kvalitni, ale oni to staceji radi pri 50°C aby to slo rychle, takze u vsech kupovanych mas to riziko, ze jsou vsechny enzymy a fermenty znehodnoceny. Ber jen bio, nebo jinak kontrolovany.

39°??? 50° je naprosto v pohodě, jde spíš o to aby to nebylo dlouho teplé, takže nakonec krátké ohřátí na vyšší teplotu v profifirmě a rychlé ochlazení je mnohdy lepší. Podobně jako u mléka.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

V řetězcích je většinou dovážený med a ten bývá téměř vždy horší než tuzemský. Kromě toho tam nikdy nevíš, co všechno obsahuje. Spotřebujeme doma spoustu medu, ale z obchodňáku nikdy.

Toto tvrzení je demagogické.
Med od včelařů nebo z obchodní sítě má poměrně rozdílnou kvalitu. Od nejlepší po nejhorší.
I med od včelaře nemusí být vynikající.
Takže pokud nehodnotíš konkrétní med je blbost se takto vyjadřovat.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 303 zobrazení
14.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Líba Bláhová
0 bodů
1 reakce 1.9k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 632 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 282 zobrazení
24.7.2014 v kategorii Škola, příklady Radim
+1 bodů
4 odpovědí 314 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 378 zobrazení
0 bodů
1 reakce 164 zobrazení
30.12.2014 v kategorii Ostatní anonym
0 bodů
1 reakce 251 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 158 zobrazení
0 bodů
1 reakce 2.5k zobrazení
...