0 bodů
320 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Nebo se k tomu zase člověk vrátí?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+2 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

"Jde to, ale dře to"....
Kuřák zůstává prý kuřákem na celý život ačkoli třeba přestal kouřit.
Pravidelným užíváním nikotinu dojde v mozku ke zmnožení receptorů alfa4beta2 pro tuto chemickou látku. To vede ke vzniku závislosti na nikotinu. Pokud kouřit přestanete, tak tyto receptory nevymizí, ale pouze "spí". Proto je každý další pokus o ukončení kouření těžší a těžší.
Přestanete kouřit, třeba i na 14 roků jako já, už ani ta chuť na cigaretu není, smrdí vám to, nepotřebujete kouřit a najednou si řeknete "jaký to vlastně bylo???". Tak to zkusím, jen abych si připomněl jaký to bylo a že je to hnusný.
Je to hnusný, smrdí to, v hubě jak v polepšovně, motá se hlava, ....... no ale ta druhá (obzvlášť při dodání si odvahy alkoholem) už zas tak hrozná není. Třetí už jde a pak je vám už blbý říkat si furt o cigaretu, tak si jednu (ale opravdu jen jednu krabičku) koupíte. Receptory se probouzí ze spánku a vy jste zase kuřák. A předsevzetí, že si koupíte jen jednu krabičku je někde pryč.

Důležité je nezapálit si ani tu jednu. Závislost na nikotinu není tak urputná, jako závislost na vlastní činnosti, na vlastním kouřením, kdy kouřením vyplňujete jakousi mezeru. No a jak to tak píšu, tak bych si jednu dal, ale už jsem zase nějakou dobu nekuřák a snad jím i zůstanu. Je to boj.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Opičáku, píšete, že si cigaretou člověk vyplňuje mezeru. Je to tak. "S cigaretou nejsi nikdy sám" (wasntme)



+1 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Kdo chce se k tomu vrátí, kdo nechce ne. Já doufám, že se k tomu už nikdy nevrátím. (sun)

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Už njsem nekouřila asi 3 roky a seděly jsme s kamarádkou a s pejsky před hospůdkou u oroseného pivečka. Pejsci pobíhali, sluníčko svítilo, pivečko bylo jako křen. Kamarádka měla krásně nalakované, ne příliš dlouhé nehty a v ruce dlouhou ameriku. Po vypití asi poloviny piva se mi šíííleně zachtělo té krásné cigarety. Zapálila jsem si a byla jsem překvapená, jak smradlavé a škrábavé to je. Já měla v paměti lahodu. I přes to pivo, jsem si vzpomněla, co říkal člověk, ke kterému jsem na odvykačku chodila: "Prvních pár šluků vám vůbec nebude chutnat. Zatočí se vám hlava, šluk z cigarety bude hnusný. Když tenhle pocit překonáte, začne vám chutnat a jste v tom znovu." Cigaretu jsem vrátila, kamarádka ji dokouřila a já nekouřím až dodneška. Tahle příhoda se stala asi před sedmi lety a nekouřím už 10let. (hi) Občas, na zlomek vteřiny, se mi sběhnou sliny, ale normálně chuť na cigaretu nemám a ani mi nechybí. Nevadí mi, když někdo stojící vedle mě kouří. Ale tam, kde jdeme na jídlo, tam mi to vadí.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Omlouvám se, že tento dotaz napíšu tady, ale nevím si jinak rady. Chtěla jsem se zeptat, co je a jak funguje zeď na této poradně, případně jestli existuje vnitřní pošta ale nemohu ji položit, protože po mně pořád chce 2 tagy. Jéééžiši, co to je tagy? Jak mám vložit správně otázku, aby mi ji vzal?

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Inko, zpráva na zeď bude u dotyčného veřejně dostupná k přečtení pro všechny, co se na profil dotyčného podívají. Pokud chcete poslat skrytou zprávu, tak přímo pod "avatár" je tam kolonka a příjemce dostane zprávu na svůj mejlík. Ať se zadaří....

0 bodů
frantaXX Registrovaný (298 bodů)

Hodne lidem se to uz podarilo.

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Pokud přestaneš a vrátit se nechceš, nevrátíš se - nikdo tě přece nemůže nutit, ne?



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 313 zobrazení
15.6.2014 v kategorii Zdraví, krása Andrle
0 bodů
4 odpovědí 3.0k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 376 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 330 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 157 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 375 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 1.0k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 218 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 183 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 577 zobrazení
13.4.2017 v kategorii Zdraví, krása Tomas Ulrich
...