0 bodů
409 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Že se to peče na dřevěném uhlí? Na dřevu by to taky bylo škodlivé?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Grilování - pokud to člověk umí, je škodlivé nepozvaným sousedům - záviděj a slintaj...
:o
Kde´s takovou informaci získal?



0 bodů

Prý vznikají karcinogenní látky nebo co.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Houbeles - pokud griluješ správně, tak ne.
Vadí, pokud - např. namísto dřevěného uhlí nebo dobře proschlého dřeva použiješ dřevo vlhké (dehtuje), málo rozpálený gril (dehet se usazuje na grilovaném jídle).
Nebo pokud ti chytí odkapávající tuk (maso na povrchu shoří).
Jinak je výrazně škodlivější smažení, o smažení na přepáleném tuku ani nemluvě.

Tak to mi potěšilo. Já se toho pořád tak zbytečně bojím. (y)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Jo jo - zbytečně...
(beer)

Tak velký Ď. (díky) za vysvětlení

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Když se podíváme hodně, hodně do minulosti, tak se maso opékalo nad ohýnkem, ale přikládalo se dřívím. Těm dnešním různým výrobkům na topení, na ohýnek, nabízených na grilování, no nevím, nevím. Já teda tuto moderní extravaganci grilovací nepěstuji. No, možná se ochuzuji o dobroty, ale nějak mně to opravdu neláká.....(shake)



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 473 zobrazení
14.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Vašek Příhoda
0 bodů
3 odpovědí 542 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 212 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 308 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 673 zobrazení
0 bodů
1 reakce 211 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 387 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
1 reakce 889 zobrazení
...