0 bodů
399 zobrazení
v kategorii Dům a byt suzymon Registrovaný (158 bodů)

Dobrý podvečer.
Mám plný byt těch potvor. Vzpomínám si, že Mowla radil muchomůrku červenou. jenomže já ji nemám. Ty mušky jsou děsivé mrchy. Jak se jich zbavujete Vy? Díky za radu.S.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+3 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

urobím výnimku a dám sem proste kopnutý návod:

Existuje mnoho rad a návodů, jak se jich zbavit. Jedni tvrdí, že jsou 100% účinné, jiní jsou k těmto „babským radám“ skeptičtí. Vyzkoušejte je a uvidíte, která vám pomůže se nezvaných návštěvníků zbavit:

  1. Hřebíček – prý nemají octomilky jeho vůni rády. Pokud jej dáte na různá místa vaší kuchyně, octomilky by to mělo vypudit.
  2. Utopte je – dejte na stůl sklenici s červeným vínem či octem, octomilky to přiláká a za chvíli se jich tam bude „koupat“ pěkné hejno.
  3. Catch Berušky – Balení "berušek" obsahuje šest proužků, jeden vydrží až 4 měsíce. Proužky obsahují lepidlo odolné proti UV záření, a tak je můžete snadno kdykoliv odlepit.
  4. Biolit jablíčko – lapač octomilek ve tvaru jablíčka.
  5. Catch Slunečnice – lapač octomilek ve tvaru slunečnice nalepíte na okno. Mouchy jsou přitahovány feromony a po dosednutí na Slunečnici se kontaminují s účinnou hubící látkou – mouchy záhy uhynou. Neulpívají na samolepkách.
  6. Spray – aplikujte spray proti létajícímu hmyzu do místnosti, kde se octomilky vyskytují, a nechte půl hodiny působit bez větrání. Pak pečlivě vyvětrejte. Tento postup nelze použít, pokud máte v místnosti potraviny.
  7. Nástrahy – dejte do uřezané plastové láhve přezrálé ovoce a zalijte trochou vody. To neprodyšně překryjte papírem či potravinovou fólií. Do ní udělejte vidličkou či nožem malinké dírky. Mušky tam vletí a nedostanou se ven. Pokud pak s nádobou zatočíte, mušky se ve vodě utopí. Pro zvýšení efektu přilepte na misku samolepicí pásek (berušky) na hubení octomilek.
  8. Vyčistěte odpady – neuvěříte, kolik jich bydlí v odpadu. Použijte klasického „krtka“.
  9. Vysavač – ač může znít tato metoda legračně, je účinná. Zapněte vysavač v místě s největším výskytem octomilek a prostě nevysajte. Nezbavíte se jich najednou všech, ale jejich počet se takto dá výrazně zredukovat.

(zdroj: bety.cz)

(smoking)

image


+3 bodů
bolak Host (19 bodů)

Zrovna řeším podobný téma, takže moje vlastní zkušenosti, nápady a výsledky aniž bych to někde předem studoval na internetech byly následujcí:

1) Dal jsem do sklenice rozpůlené jablko a za hodinu, jakmile se na něj přilepily lítací bestie jsem přijel na vysavači a odsál je.

2) Dojedl jsem půl kilovej jogurt a všiml jsem si že za pár chvil se na stěnách kelímku usadilo dalších pár, a protože vedle ležel další čistej kelímek od půlkilovýho jogurtu který jsem dojedl hodinu před tím, tak jsem ho vložil do toho s mouchama, a zakroutil, čímž jsem mouchy slisoval, protože dva stejné kelímky do sebe samozřejmě krásně pasují.

3) Protože se to jmenuje octomilka, dostal jsem nápad hodný génia, totiž myšlenku, že by mohly mít rády ocet. Nebudete tomu věřit ale moje teorie se ukázala být platnou. Do sklenice jsem tedy nalil ocet naředěný vodou a druhý den ráno jsem sklidil první utopené plody své práce.

Pokud by byly ještě nějaký mouchy na stěnách zevnitř sklenice, dá se přiklapnout víko nebo jen přiložit zvrchu dlaň a zakvrdlat.

4) Další metodou je mikrotenová past. Jak jsem psal prve s tou sklenicí, můžete kus jablka nebo slupek od čehokoli jinýho vložit do mikrotenového sáčku a až se na něj nalepí mouchy, stačí podchytit a zauzlovat a pak vyhodit do koše. To s tím košem mě ale napadlo až později, v úplných začátcích testování této metody jsem dal sáček do mikrovlnky a pozoroval jak je horká pára z vodnatého jablka škvaří za živa a jak jim vybuchujou hlavičky.

No, a nebo si můžeš prostě jen počkat až se dvě octomilky zaklíněj prdelema do sebe a pak je bacíš válečkem přes genitálie.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Skoro mne mrzí, že žádné octomilky doma nemáme (giggle)

bolak Host (19 bodů)

já jich mám plnou petlahev, stačí říct :) bohužel, udělal jsem moc velký dírky a občas nějaká ulítne..(party)

+2 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Octomilky se množí velmi rychle. Stačí, když nikde nebude přezrálé ovoce, ohryzky nebo slupky od jablek. Já jsem měla nyní na stole plnou mísu hroznového vína. Bylo tam pár prasklých bobulí a za dva dny na nich plno mušek. Hrozno jsem přebrala a mušky se ztratily.

0 bodů

Přesně to nás také trápí tak že cůůů(*) zkus všechno :C



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 369 zobrazení
5.7.2014 v kategorii Dům a byt Alfons
0 bodů
1 reakce 222 zobrazení
0 bodů
1 reakce 304 zobrazení
0 bodů
1 reakce 432 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 452 zobrazení
0 bodů
1 reakce 156 zobrazení
0 bodů
1 reakce 369 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 178 zobrazení
18.6.2016 v kategorii Zvířata Vendulka Dirdová
0 bodů
1 reakce 139 zobrazení
...