Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
1.3k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Lacík Registrovaný (264 bodů)

Jaké maso?

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

4 reakce

+2 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)

Silvestrovské večery trávím z pravidla u brášky (toho staršího) a ovarová hlava je tradicí (mňam). Rypáček (mňam mňam), ouško (mňam mňam mňam), mohla bych pokračovat. K tomu křen ze zahrádky a měkounký chlebík z domácí pekárny. Na to sklenička ze sedmého schodu a plná mísa dobré nálady a radosti ze života. Kdo neokusil nepochopí. :)

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

Johanko, popsala jsi to tak, že to vidím živě, protože ovar pro mě znamená všecko to, co a jak jsi popsala. A polykám sliny jako Pavlovův pes. (hi) Přeji ti, ať se letošní Silvestr u brášky vydaří úplně nejlépe! (nod)

Přidám se s přáním k Ince, užij si to :D



0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Ovar, ovar ???? tuším kde přebývá.

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Podle mne je to vařené vepřové maso, nejlépe koleno, ale už jsem se setkala i s názorem, že pravý ovar je pouze z vepřové hlavy. Já tedy zůstanu raději u toho kolínka a nejvíc mi na tom chutná vyvařená kůže ( bez štětin). Mňam (inlove)

0 bodů
xili Registrovaný (46 bodů)
Upraveno xili

Dle starších odpovědí:
Klasický ovar se jen vaří. Maso je lalok a zadní část hlavy, na kterou navazují záda. Ovar se vaří s kořenovou zeleninou a kořením. (A ovarové koleno).
Jak se dělá ovar
Dle kuchařů:
Správný ovárek zpravidla zahrnuje vepřovou hlavu, kolena, bok, plecko, ramínko a lalok.
hobbymanie
Dle řezníků:
Ovar se připravuje z vařené hlavy, jazyka, krkovičky, plece, laloku a kolena.
Ovar

A konečně dle staročeské tradice:
Na ovar se dá vařit vepřová hlava, laloky, kousek plecka a také vepřové kolínko. Hlava se vaří rozdělená na půlky a na dno hrnce se pokládá rozseknutou stranou dolů, aby se nepřipálila. Ovar se vaří téměř 2 hodiny.
zabijačka

V jídelnách řeznictví a uzenářství se nejčastěji nabízejí ovarové koleno a ovarová hlava.



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 428 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 225 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 6.6k zobrazení
0 bodů
1 reakce 546 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 274 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.1k zobrazení
+1 bodů
1 reakce 264 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 419 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 166 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.3k zobrazení
23.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Eva Kubíčková
...