0 bodů
2.0k zobrazení
v kategorii Právo a zákony
Dobrý den,

chci poradit. 6.března jsem ukončila pracovní poměr ze strany zaměstnance (měla jsem odpracovaný rok v kuse). Poté hned další týden jsem nastoupila na dohodu o provedení práce a proto jsem nešla na úřad práce. Nicméně teď jsem tento poměr skončila a chci se zeptat,pokud půjdu na úřad práce, zda-li dostanu podporu v nezaměstnanosti a jestli zdravotní pojištění za mě bylo hrazeno za březen. Byla jsem totiž u mé pojišťovny a tam mi bylo řečeno, že si zdravotní pojištění mám uhradit až za 4 měsíc nejpozději do 8.5.

Díky za postřehy

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Na podporu v nezaměstnanosti určitě nárok máte. Právě ten odpracovaný rok v celku je podmínka. Zajděte si na úřad práce co nejdříve. Když se nahlásíte, bude za vás zdravotní i sociální pojištění platit stát a to i v případě, že by Vám podporu nepřiznal.

Jestliže že pracujete na dohodu o provedení práce, zaměstnanec ani zaměstnavatel neplatí zdravotní ani sociální pojištění z odměn 10 tisíc Kč nebo méně za měsíc.

Směrodatné ovšem je to, co po vás žádá pojišťovna. Když platbu za měsíc březen nežádá, zřejmě uhrazena byla, nebo nemáte povinnost ji platit.




Související témata

0 bodů
3 odpovědí 334 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 255 zobrazení
0 bodů
1 reakce 423 zobrazení
+3 bodů
10 odpovědí 650 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 370 zobrazení
...