0 bodů
2.0k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Pěstuji první rok feferonky. Vypadá to jako kozí rohy (myslela jsem že kozí rohy nebudou tak moc pálit) ale pálí strašně že to nejde jíst. Budu jich mít hodně. Myslela jsem že si je i zavařím ale když takto pálí tak bych zavařenou skleničku jedla snad půl roku. Nevíte co s tím? Jak je uchovat a zmírnit pálivost? Třeba je naložit s něčím jiným aby to nebyly jen samé feferony. Ale nenapadá mě s čím. Budete hodní za radu

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Pálivé kozí rohy lze při zavařování kombinovat s nepálivými. Uchovat feferonky lze usušením a rozemletím, používat jako koření, či přísada do jídel. Vlastní pálivost nelze nijak podstatně snížit. Jedinou cestou je ředění.



0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Kdysi jsem četla a pak praktikovala, že se nakrájené pálivé papriky mají zbavit jadřinců a jadérek vůbec a na chvíli namočit do dostatku horké vody. Když byly hodně pálivé, udělala jsem to tak, funguje to. Ale to byly papriky. O feferonkách tohle nejspíš neptatí. Ty byly pro pálivost vyšlechtěny. (nod) Jedině nasušit, nadrtit a jako čili přidávat do jídla. A v pěkných skleničkách obdarovávat kamarády a rodinu.



Související témata

+1 bodů
3 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 274 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 354 zobrazení
4.10.2015 v kategorii Ostatní karel69
0 bodů
1 reakce 250 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 333 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 432 zobrazení
0 bodů
1 reakce 284 zobrazení
0 bodů
1 reakce 462 zobrazení
0 bodů
1 reakce 446 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 14.5k zobrazení
...