0 bodů
2.3k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo boruvka Registrovaný (403 bodů)

Mám možnost zakoupit mražené býčí žlázy. Doposud jsem je ještě nikdy nepřipravovala. Jak je připravujete vy? Jak chutnají? Vím, že na internetě je mnoho receptů, ale měla bych zájem o vaše zkušenosti s vaší přípravou.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+3 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
označeno jako nejlepší reakce boruvka
 
Nejlepší reakce

Není to žádné fůůůůůůůůůj, pokud člověk nemá zbytečné předsudky. Normálně se žlázy nakrájí na cca centimetrové plátky, osolí, obalí v trojobalu a osmaží. Dělávali jsme je i restované, ale to už si nepamatuju, nemá to nijak výraznou chuť. Dávno jsem je nikde neviděla. :)



+4 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

ňam ňam.

normálka vysmažiť alebo restovať s pikantnou zeleninkou (glg), či orestovať na cibulke - ako normálne mäso.
dobré sú aj v smaženici (ježíši, glg, glg) - pripraviť ako huby pod vajíčka.

nezabudnite ale na predprípravu - odblaniť a dôkladne umyť.

(smoking)

image
+1

Umyť gul‘e.(rain)

Briketka Registrovaný (498 bodů)

ty pořád s tím bůčíčkem a klobásečkama
to fákt nejíš nic jinýho kromě tohodle, tak
si o nich něco přečti:

http://www.vitalia.cz/clanky/byci-koule-jsou-libove-a-lacine/

+2 bodů
Briketka Registrovaný (498 bodů)

to jsou mi zas chutě, ale nezapomeň je namočit
na 30 minut do mlíka a spařit v horké vodě bude
mňamka k večeři (clap)

boruvka Registrovaný (403 bodů)

Namočit do studeného mléka?

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+2

Co já vím, tak se namáčejí ledvinky. Žlázy jsem nikdy nenamáčela... :)

Briketka Registrovaný (498 bodů)

ano tak smáčím i ledvinky, nebo játra proti zápachu
uvidíš sama vlastně ucítíš, že je to o hodně lepší :D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Máš pravdu, našla jsem to teď na netu, ale já to fakt nikdy nedělala
http://www.toprecepty.cz/recept/6162-rizky-z-bycich-zlaz/

Briketka Registrovaný (498 bodů)

tos mi neměla dělat mám tu jen brambory a filety nechci
rozmrazovat (odnese to jedna nožka párku holandského) :)

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

Když vám vadí nějaký pach nebo vůně nebo chuť, proč se toho charakteristického rysu zbavovat? Ryba má mít rybinu, kuře kuřecinu, tvarůžky charakteristický odér, atd. proto to jíme, proto to kupujeme, připravujeme. Náš tata vždycky říkal: Když ti to vadí, kup si sýr!

0 bodů

Fůůůůůj ! Můj názor! (puke)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

mas recht proc jist odpad kdyz si muzu dat bucek
(y)

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


Související témata

0 bodů
6 odpovědí 652 zobrazení
10.10.2014 v kategorii Vaření, jídlo boruvka Registrovaný (403 bodů)
0 bodů
1 reakce 464 zobrazení
0 bodů
1 reakce 240 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 456 zobrazení
17.10.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
5 odpovědí 394 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 227 zobrazení
0 bodů
1 reakce 283 zobrazení
0 bodů
1 reakce 462 zobrazení
0 bodů
1 reakce 446 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 14.5k zobrazení
...