0 bodů
3.3k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

U nás mají v Tescu vepřovou pečeni bez kosti za 118 kč/kg. Půjdou z ní řízky? Obalované?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Z pečeně jsou řízky skvělé, ten sval pokračuje krkovičkou, ta je prorostlejší a někdo to má raději. Já jsem si v poslední době oblíbila řízečky ze zadního kolena. Odříznu velké svaly a z nich šikovně nařežu řízečky. Zbytek s kůží a kostí uvařím a mám super ovárek a ještě huspeninu. Je ale fakt, že vařím pro jednu osobu, ale zas mi to chvilku vydrží (giggle)



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Řízky je možné udělat z libovolného svalu, který lze nakrájet ´napříč´.
:o
Dělám řízky třeba i z vykoštěného stehna krocana.
Vepřová pečeně - karé, je jedním z nejkvalitnějších ´prasečích´ mas, jen je - pro mne, na řízky poněkud ´suché´ (stejně, jako třeba ořech nebo panenka). Mám raději řízky z krkovičky, plecka či šály, kare (a ořech) používám na steaky (nebo libovoučké masové směsi - maso na nudličky s ´něčím´), panenka je pak ideální na pečení (např. ´copánek´ je nedostižný).

0 bodů

Upraveno

Proč by neměly jít? My zase děláme většinou z tohoto masa.

0 bodů

Já nevím, třeba aby se nekroutili, nebo nebyli moc tvrdé. (dirol) Nikdy jsem to z toho nedělala.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

U řezníka na kotlety píšou -pečeně-. Kroutí a tvrdé řízky jsou z kýty nebo z plecka.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Určitě. Budou sice na můj vkus hodně libové, ale někdo to má rád.

0 bodů

I z pečeně jsou řízky výborné. Aby se nekroutily, je dobré je po krajích naříznout. My, poslední dva, tři roky, děláme miniřízečky, které jsou šťavnaté a křehčí.



Související témata

0 bodů
7 odpovědí 841 zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.1k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.4k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.0k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 233 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 563 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 673 zobrazení
0 bodů
1 reakce 474 zobrazení
0 bodů
1 reakce 693 zobrazení
15.5.2018 v kategorii Vaření, jídlo Nikola
...