0 bodů
424 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Co a jak udělat?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

„…rýže bude mít "kašovitou" konzistenci…“
zdá se mi, že otázka zněla jinak



0 bodů

před vařením propláchnout, podívat se na pytlík, jak dlouho vařit - jestli je to rejže nebo parboiled nebo předvařená

někdo ji před vařením osmahne na oleji, někdo ji dává vařit od studený vody, ale mně to jako přínos nikdy nepřišlo, já to prdnu rovnou do vařící

nevařit ji dlouho a při vaření nemíchat
sleduju čas, je třeba taky počítat s tím, že v zaklopeným hrnci měkne dál i po zavření sporáku

některá rejže (kulatá, krátkozrnná - na nákyp a rizoto) slepená bejt má, ale mně se to hnusí

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Dát ji do správného množství vody, po jejím vsáknutí (vyvaření), ji pak nech ještě chvíli ´odpočinout´...
Kolik vody je správné množství si mysíš vyzkoušet - každá rýže je jiná.
Pokud jde o vaření ´pytlíkové´ rýže, stačí si pohlídat čas.



Související témata

+2 bodů
4 odpovědí 651 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 463 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 351 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 222 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 315 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 475 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 161 zobrazení
0 bodů
1 reakce 437 zobrazení
0 bodů
1 reakce 536 zobrazení
0 bodů
1 reakce 512 zobrazení
...