+1 bodů
3.5k zobrazení
v kategorii Právo a zákony

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jaké šance má otec při svěření dítěte do své péče? Malému jsou 3 roky. Od mala jsme s ním každý den. Se svou partnerkou nejsme vzati. Syn se jmenuje stejně jako já. Bydlíme společně s našimi rodiči ve velkém domě na okraji Prahy. Velmi klidné místo pro růst a rozvoj dítěte, dokážu se o něj sám i s přispěním mých rodičů skvěle postarat. Troufám si říci, že je na mě fixovaný a má mě velmi rád. Včera jsme se se sestrou dozvěděli, že udržovala vztah s mým švagrem. Sestra mi to hned zavolala a moje přítelkyně ihned přijela domu, sbalila si věci a bez malého někam odjela, ani nevím kam. Byl jsem Osvč, dokázal jsem vydělat poměrně dost peněz, ale teď byl práce méně a tak, abych nemusel platit sociální a zdravotní, tak jsem pozastavil živnost a přihlásil jsem se na úřad práce. Ale peníze sehnat dokážu. V tom by nebyl problém. Chci se zeptat : jaká je šance, že bych mohl syna dostat do své péče? Nebo popřípadě střídavá péče, kdy by partnerka mohla vidět syna např. víkend jednou za dva týdny? Mám ji náhlásit na policii ohledně zanedbané péče? Zmizela a v podstatě neřekla, kam jde.

Děkuji moc,
s pozdravem Kubr.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

v prvom rade neuvádzate, či ste v rodnom liste dieťaťa uvedený ako otec. to je prvá a podstatná vec.

za druhé:
všezky pomery, v ktorých dieťa žije, posudzuje sociálka - a to sa týka i vašej práce - tvrdenie abych nemusel platit sociální a zdravotní, tak jsem pozastavil živnost a přihlásil jsem se na úřad práce. a Ale peníze sehnat dokážu. by som nikdy v jednaní s úradom/úradmi/súdmi nepoužil (ako dokážete zohnať peniaze, keď nie poctivou prácou?)

o zverení dieťaťa do výchovy rozhoduje súd - takže záležia iba na ňom, naše názory sú irelevantné.

skôr sa môže stať, že keď sa do toho začne rýpať sociálka, že vám dieťa zoberú - do hláv úradníkov nevidíte a netuším/netušíte, čo všetko môže k tomu viesť.

chápem vaše pohnútky, no stojí za zváženie zachovanie súčasného stavu (bez rozhodnutia súdu).

na prvý pohľad sa javí, že by ste mohol uspieť.
ale súd bude zvažovať i iné hľadiská, a to súčasné i tie z minulosti.

je to iba na vás.
držím palce.

(smoking)

image

Tazatel přece píše, že se dítě jmenuje po otci!!!



0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já si myslím, že šanci máte velikou. Budete muset zatnout zuby a projít šetřením sociálek, které nařídí soud. Pravděpodobně syna získáte a budete mít klid. (nod) Střídavá péče u tak malého dítěte, mi osobně se vůbec nelíbí. U většího je to asi vhodné řešení, jak dítě může vyrůstat s oběma rodiči, ale jen tehdy, když zůstane ve stejné škole a nemění ji každých pár dnů. Jak často bude dítě na návštěvě u matky, také rozhodne soud. Nějakou dobu, než proběhne soud, budete muset přetrpět, ale pak budete mít klid. Stojí to za to. Hodně štěstí.

0 bodů

Děkuju moc za odpověď. Nalila jste mi novou krev do žil v této životní situaci. Přeji hezký den :-) .

0 bodů

Děkuji i za vaši reakci, ano jsem uveden jako otec dítěte. Malý má moje příjmení.

0 bodů

Znovu zobrazeno
Dobry den chtěl bych se zeptat jakou šanci mam na získaní syna do peče. Žiji z přítelkyní která nepracuje, je na ni vydána exekuce má dluhy kam se podívá a je alkoholik.


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 461 zobrazení
+3 bodů
0 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 506 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 408 zobrazení
23.10.2016 v kategorii Diskuze Aneta Szlachtova
0 bodů
1 reakce 444 zobrazení
0 bodů
1 reakce 507 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 224 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 629 zobrazení
...