0 bodů
714 zobrazení
v kategorii Dům a byt
Chystáme se obměnit stávající vnitřní žaluzie za venkovní rolety nebo žaluzie. Můžete sem napsat názor, kdo máte žaluzie nebo rolety? V tuto chvíli jsme více pro žaluzie, ale někde jsem četl, že prý při větším větru dělají hluk. Ještě jedna věc, nemáte někdo zkušenosti s firmou v Praze a okolí, která venkovní žaluzie montuje?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
Led1 Registrovaný (138 bodů)
Pokiaľ dáte tienenie (žaluzie alebo roletu, s možnosťou vyklápania) pred okno, tj. z vonkajšej strany získate aj tepelnú izolačnú vrstvu pred dopadom tepelných lúčov na sklo, čím zabránite v lete zvýšenému teplu v miestnosti.Ich osovým vyklámaním jednotlivých líšt žaluzií si môžte korigovať intenzitu svetla v tienenej miestnosti.

Na druhej strane, ak žaluzie, roleta, nie sú pevne uchytené, vzniká vplyvom vetra nadmerný hluk od nárazov jednotlivých prvkov žaluzií o seba. Preto žaluzie by mali byť pevne uchytené vo vodiacich koľajniciach nosníkov.

Doporučujem kvalitné vonkajšie žaluzie,


0 bodů

Upraveno Led1

My máme rolety a neměnil bych. Slunko odráží skvěle a mají i bezpečnostní prvky, ale to je spíše pro rodinný dům, nevím na jaký typ domu je chcete dávat. Každopádně ať už zvolíte venkovní rolety nebo žaluzie bude to lepší než vnitřní stínění. Nám i sousedům to montovala firma Louver a max. spokojenost.

0 bodů
Ahoj, heleď nevím jak se to dělá, já jsem měl venkovní žaluzie dělaný s oknama když jsem stavěl, takže nevím jaký ještě jiný tip třeba existuje, ale my máme normálně zabudované ve zdi a super. O hluku nic nevím, máme zatahování na ovladač a ani když to jede dolů, tak jsem si nevšimnul nějakého hluku... Ale co je na ***, tak je to o dost dražší něž nějaké roletky dovnitř, ale třeba já sobně nelituju. Poptával jsem to u vekry, když měli nějaké %, které šli z celé zakázky dolů, tak to nakonec nevyšlo ani na moc peněz...
0 bodů

Určitě rolety. Měl jsem žaluzie a ve větru třískaly o okno, to mi lezlo na nervy, tak jsem to vyměnil. Mimoto rolety lépe zatemňují, v létě drží v interiéru chládek a v zimě udržují v místnosti teplo. Aspoň teda lépe než žaluzie. Zde najdeš větší výběr rolet

0 bodů
Rolety vážně dělají větší hluk. Rolety jsou praktičtější. Lépe izolují teploty a i líp vypadají. Zkus kouknout na tuhle firmu. https://www.zaluzie24.eu/
0 bodů
Venkovní žaluzie jsou poměrně dost drahé. Nám bohatě postačily obyčejné žaluzie z https://www.kzaluzie.cz/eshop/p/horizontalni-zaluzie-0-2 a jsme spokojení. Jinak jednoznačně venkovní žaluzie mají výrazně lepší vlastnosti a lépe vypadají. Né každý má na, ale dostatek financí.


Související témata

0 bodů
8 odpovědí 620 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.8k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 1.5k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 651 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 162 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.1k zobrazení
0 bodů
1 reakce 261 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 176 zobrazení
0 bodů
1 reakce 172 zobrazení
...