0 bodů
497 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada mama Pokročilý (1.2k bodů)

Už jsem vyzkoušela pivo a nic. Jelikož bydlíme pod lesem, tak je jich hojný počet. Chodím s lopatkou a sekám je vejpůl, aby měli kosáci co zobat. Ale stále jsou další a další. Nejvíce jim chutnají kytky, docela koušou i stonky pivoněk. Dávám kolem kytek kůru, ale více si nevím rady. Jak řešíte ty hnusné slimáky vy?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+4 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
označeno jako nejlepší reakce mama
 
Nejlepší reakce

Jedině si pořídit indické běžce. Jediným osvědčeným způsobem ale zůstává sbírat, sbírat a zase sbírat. Nejlépe ráno a večer. Nasbírané hodit do hodně koncentrovaného solného roztoku. Přesekávání slimáků je špatná varianta. Vajíčka umístěná v těle jsou po rozseknutí schopna dozrát a rodí se další a další slimáci.

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Brede, tak to jsem nevěděla, že ta vajíčka "dozrají". Mně jen přišlo, že je přeseknu a netrpí a je hned po nich. Snad v tom solném roztoku bude hned jejich konec. A kam pak s kýblíkem těch mrtvolek v soli? Můžu udělat v lese jámu a tam je zasypat? Ty běžce nemůžu, neměla bych pro ně střechu nad hlavou.

Brede, dejte seriózní odkaz na tvrzení o vajíčkách slimáků. Myslím, že je z kategorie JPP - jedna paní povídala.

boruvka Registrovaný (403 bodů)

Vajíčka z přeseknutého slimáka nemají žádnou šanci, potřebují k vývoji velký stín a vlhko. První sluneční paprsky je vysuší.



+5 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Každé jaro u nás velké množství slimáků. V záhonech jsem vyzkoušela i hlístice, je to výborné na hubení slimáků. Má ale své nevýhody - záhon se musí udržovat vlhký a náklady na pořízení hlístic nejsou malé. Já používám Feramoll s velkým úspěchem. Nestačí granule nasypat pouze jednou, ale trochu denně tam, kde dělají nejvíce škody. Slimák v noci za potravou prý urazí i 100 metrů. Zahrada by měla být stále posečená, aby se neměli slimáci kde ukrývat. Slimáky nesbírám, ale nůžkami je stříhám na polovinu. Další slimáci rozstřižená těla sežerou, ráno po nich nic nezbyde. V zahradě by nemělo pod stromy ležet popadané ovoce a odpad ze zeleniny v kompostě by se měl přehodit trochou zeminy. Veškeré mulčování posečenou trávou, kůrou a dokonce i vlhké piliny jsou dobrou skrýší pro slimáky před sluníčkem. Sůl na slimáky vůbec nepoužívám. Sůl na zahrádku a do volné přírody nepatří!!!

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Borůvko, je fakt, že ovoce padá, i když se sbírá denně, tak nějaká shnilota se zakutálí z dohledu. Letos už se na to vybodnu, ale příští rok asi budu muset koupit ten Feramol a také ho vyzkoušet, snad něco zabere.

boruvka Registrovaný (403 bodů)

Děláte velkou chybu, že boj se slimáky vzdáváte. Slimáci, kteří jsou nyní na zahrádce vám nakladou stovky, nebo tisíce vajíček a na jaře jich budete mít ještě více. Stačí každý večer při západu slunce (nebo i brzo ráno) je alespoň stříhat, tím trochu snížíte jejich počet.

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Borůvko, jen vzdávám ten Feramol, ale budu teda chodit stále s lopatkou a přeseknu je vejpůl, budu věřit, že na sluníčku ty vajíčka uschnou a zajdou.

xili Registrovaný (46 bodů)

Vajíčka jsou v zemi a přežijí i přes zimu, takže jim sluníčko neublíží.
Další recepty v odkazu:
http://www.novinky.cz/bydleni/zahrada/341869-jak-se-zbavit-plzu-na-zahrade.html

mama Pokročilý (1.2k bodů)

xilli, děkuji.

+3 bodů

Návnady Ferramol. Slimáci se otráví.

mama Pokročilý (1.2k bodů)

p - děkuji, ale asi by to vyšlo draho na takové velké množství.

Bred Domácí (4.3k bodů)

Existují i jiné přípravky. Bohužel po odzkoušení se nedá říct, že by byly nějak zvlášť účinné.

Dvě zahrádky 8+10 arů, spotřeboval jsem kilo, škody od slimáků mizivé. Kilo cca 250 Kč. Neškodné pro zvířata. Určitě to není takové zvěrstvo jako sůl v záhoně nebo v kompostu.

Bred Domácí (4.3k bodů)

Nedávám sůl na zahrádku. Zřejmě záleží také na okolních lokalitách. Přípravky sice pomohly, ale za pár dnů byl stav stejný jako před ošetřením. Zřejmě se ty potvory stěhují na volná teritoria.

+2 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Nechávám je v soli 1 - 3 dny a potom je dávám do země, nebo do kompostu.Po takovéto likvidaci by už škodit neměli.

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Díky moc, Brede, za radu a vyzkouším.

+2 bodů
Lewis Registrovaný (129 bodů)

Lógr z kávy, piliny nebo cokoliv ostrého nasypat kolem zahrádky.

Pomáhá i Vanish http://www.hubeni-skudcu.cz/jed-na-slimaky-vanish-200g

boruvka Registrovaný (403 bodů)

Vlhké piliny slimáky neodradí. Jakmile zvlhnou rosou, deštěm, nebo zálivkou tak slimákům nevadí. Mám na zahradě kolem plotu nasazené borůvky obsypané pilinami, pás je široký asi 1 metr a přes něj mi slimáci chodí od souseda. To samé platí i u nadrcených sušených vaječných skořápek.

Vanish sice slimáky usmrtí, ale než pojdou, tak nechají po sobě na záhoně odporný sliz. Mrtví zůstávají na povrchu záhonu.

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Lewis, děkuji.

Lewis Registrovaný (129 bodů)

Borůvko Mokré piliny opravdu nepomohou, je potřeba dosypávat suché, já mám kolem záhonu patníky a sypu to na ně, ty mokré seškrábnu a nasypu nové, je to věčný boj.

Mama není zač.

0 bodů

Vyzkousela jsem: ne uplne vydlabana pulka vodniho melounu,nalije se tam trochu piva a rano jsou tam utopeni ozrali slimaci. Nejucinnejsi si myslim je sbirani a davani do silneho solneho roztoku. Ten bych do kompostu v zadnem pripade nedala.Sul neni nic dobreho v komposte a pak jsem se docetla.ze telicka mrtvych slimaku jsou vydatnou potravou pro ty co prezili a dokonce nejak pry pomahaji ty jejich hormony k dalsimu a vetsimu rozmnozovani.Jsou to kanibalove. Roztok se soli a slimaky vylivam do zachodu, asi to taky neni to orechove,ale nevim kam s tim jak zu napsal i pan Neruda.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 305 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 1.9k zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 212 zobrazení
20.8.2015 v kategorii Móda, oblečení Jmenonenidulezite
0 bodů
5 odpovědí 275 zobrazení
0 bodů
1 reakce 608 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 181 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 343 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 368 zobrazení
...