0 bodů
465 zobrazení
v kategorii Tato poradna Angelo Registrovaný (103 bodů)

Jistě jste si všimli, že s odchodem Lukyho ubylo otázek.

Co s tím tedy?

Rádců máme dost, problém je s tazatelama. Otázek máme již k 5000, občas někdo přijde z vyhledávače a položí otázku, ale pořád je to málo.

Jistě, můžeme si pokládat otázky navzájem, ale není to nic dlouhodobě udržitelného, a určitě nechceme aby to tu takto fungovalo. Chceme jednoduše více tazatelů.

Jak sehnat tazatele?

Vzpomeňte si, jak jste se sem dostali vy, nebo i na nějaký jiný web - přes doporučení známého, přes odkaz v diskuzi, ap.

Proto navrhuji, aby každý kdo nechce aby tato poradna upadala, alespoň jednou za den, zabrousil do nějaké diskuze na cizím webu, který je relevantní k naší poradně

a udělal následující:

Vyberete si nějaký web (diskuzi) kde se někdo na něco ptá, kde se o něčem diskutuje, případně můžete sami položit otázku.

Příklad:

Vyhledáte si například takovouto diskuzi. V krátkosti na ní odpovíte a připojíte odkaz na náš web,

(*http://czporadna.cz/?qa=7681/deprese-kam-s-nimi-zajit&show=7681#q7681*)

s tím, že více informací se se dozví u nás, že se tu o tom debatuje, že mu to určitě pomůže.

Tímto stylem, pomůžete tazateli i dalším lidem kteří v budoucnu přijdou na ten web. On přijde na náš web, zjistí že se mu rady skutečně dostalo, a je vysoká pravděpodobnost, že se zeptá na něco dalšího, nebo že se dokonce zaregistruje.

Další důvod proč vytvářet zpětné odkazy:

Neméně podstatná věc je ta, že takto vytváříte zpětné odkazy na náš web, které nás posouvají na přední místa vyhledávačů.
Například na dotaz "Kdy zalévat kytky" jsme na 2. stránce vyhledávání, ale s větším počtem zpětných odkazů které budou směrovat na náš web, které vy takto vytvoříte, budeme mezi prvními ve výsledcích vyhledávání. -> více návštěvníků (potencionálnách tazatelů).

Pokud takto každý z nás bude dělat reklamu našemu webu, pozor, nespamovat! Komentáře, musí být vždy užitečné, vždy tazeteli pomoct, a odkázat ho na naší poradnu, za nějakou dobu uvidíte, jak se to tu začne plnit otázkama.

Takže každý kdo chce této poradně pomoc, by měl denně vytvořit takto alespoň 1 komentář s odkazem na náš web. Čím více odkazů, tím větší pravděpodobnost příchodu více lidí.

Tak co půjdete do toho?

PS: Diskuze můžete hledat například na googlu tak, že vyhledáte například

 "jak zhubnout" "přidat komentář" 
 "jak zhubnout" "napsat komentář"
 "jak zhubnout" "diskuze"

PS2: Snazil jsem se to napsat dost polopatě, pokud něco nechápete, pište do diskuze, vše vysvětlím, vše probereme. :-). Těším se na Vaše reakce. :-)

Váš hlavní admin Angelo

HLASOVÁNÍ (pro registrované):

Dobrý nápad, jdu do toho. (4 bodů, 50%)
Zbytečné, šel bych na to jinak (uvedu v diskuzi) (0 bodů)
Je to zbytečné. (4 bodů, 50%)
Moc jsem to z toho článku nepochopil(a) co mám vlastně dělat. (0 bodů)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
označeno jako nejlepší reakce Angelo
 
Nejlepší reakce

Lol ...no ja stady dostal pres spam....nejsem jediny ...

No ...jak si to tady procitam ....tak hodne lidi to tady vidi blede pisou samou negativni kritiku ...ovsem nedali jeste jedine reseni jak to zde ozivit ..ono kritizovat je jednoduche ....neco stim vsak udelat je ponekud slozitejsi ...
Rika se neSPAMovat ..ale diky SPAMu je zde nejeden aktivni uzivatel ...!!!
Konkurence je tady silna a pokud nekdo chce pomoct bude muset pouzit vsechny prostredky ....ikdyby nebyly uplne podle reguli ...
My jako uzivatele z chodu stranek nic moc nemame jen dobry pocit... ze tyhle stranky funguji ...avsak pro Angela ..je tohle obchod ...on musi ridit vydaje a pak doufat ze se mu vydaje a cas ktery do toho dal vrati ....
JA osobne jsem napriklad rozeslal drtive vetsine ..lidi co mam na odpovedich v poste ...odkaz na tyto stranky a vysvetlim proc nechodim tam aktivne ale tady ...
Pridavam odkazy ...k meilum ..svych znamych + ICQ a SKYPE ..Google+ atd....sdilim vsude kde se da ...
Take by se meli netkteri uzivatele meli zamyslet a namisto kritiky zacit neco delat ...ono ne nadarmo se rika reci se vedou a voda tece .....:D

PS;Take chapu ze se Angeluv napad nemusi jevit jako ..uplne nejlepsi... ale je to take moznost ... No a Angelo.. jakozto majitel do toho musi vrazet finance a cas ....je to proste soutez o ziskani co nejvice uzivatelu ...!!!! Pokud si nekdo mysli ze boj s konkurenci je jednoduchy ten se teda seredne plete ...

PPS; Ja osobne stojim za tebou Angelo ...podporim te ve tvem napadu ...:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

každý normální by do toho šel vylepšením nebo reklamou. tady chybí cokoli z toho, tak se do toho jde silou - spamem. Dobrá volba pro zánik ;)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Upraveno ellcupakabra

Nepsal jsem o SPAMu ....jako takovem ...:D a Angelo to take nechce a nic o spamu jako takovem nepsal .. ...:D Proc bych napriklad Ja ...:D nemohl dat odkaz na navstiveni techto stanek na sve profily ...?...Proc bych nemohl pozvat zname proc bych nenohl i na svuj blebej status na Skype Treba ve Zneni ...>>> Pokud jsem nepritomny tak mne najdete zde ell ...a odkaz >>>> Proc bych nemohl vsem co opravuji Pocitace poradit at chodi tady ? Kdyz budou potrebovat pomoct?...A dat jim primo zalozku do prohlizec/u ?...
Z odpovedi mam dost lidi ..kteri pisou do posty ...tam nebo na e-mail a potrebuji neco na PC upravit ....(jenze ja na odpovedi nechodim ...tak proc bych si tam mel vybirat postu? )..
Nerozesilam zadne nevyzadane emaily ...!!! Nezasiram nici postu ...jen doporucuji stranky ...co je natom spatneho uzivateli eldamino ?...

BTW ....toto reseni ve forme pozvanek ma spouta stranek ...a taky programu namatkou Team Viewer ......

Jen jeste dodam ....ze aby mohla byt poradna reklama musi byt finance ..a ty nebudou pokud nebudou lide chodit ...proste neda se varit pouze z vody ....

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

to je všechno tlačení. není normální někam napsat: udělej houby na sádle.. a když se budeš chtít příště zeptat koukni raději na czporadna.cz. To je pořád spam.

Ale co chtít, když to tu vyrostlo na spamu. To není dobrý a zbavit se této nálepky půjde těžko a s tímhle přístupem to nepůjde vůbec.



+3 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Souhlasím naprosto s ivZ. Vidím to také takhle. Po celou dobu, kdy jsem na téhle poradně, jsem odpovídala na naprosto nesmyslné otázky o kterých jsem věděla, že jsou kladeny proto, aby se poradna tvářila jakože žije. Chtěla jsem přispět, pomoci, proto jsem byla aktivní. Občas mě nadzvedly hloupé poznámky o "tam", odkud jsme přišli, ale ihned jsem zareagovala. Asi jsem byla protivná, omlouvám se. Stávající stav se mi vůbec nelíbí. Příjde mi kapku jako zombie. A mrzí mě to.

Souhlasím, že poukazování na jiné "tam", škodí více, než prospěje. To si pak čtenář řekne "*aha, to jsou zde jen jakési nedoceněné slepice. Někdy sice najdu zrnko moudrosti, několik rad, ale nic moc. Půjdu jinde." A to jistě nikdo tady nechce.

Většina zdejších se shoduje, že to beztak berou spíše jako zábavu a sami, když potřebují opravdu odbornou radu, jdou automaticky na odborné tématické stránky, na něž chodili už po léta.
Navíc zjevně umělé až přitroublé dotazy náhodné návštěvníky spíše odradí.
Amatérský chatovací web nemůže mikdy nahradit profesionální garantované portály.

Při pokusech o resustitaci možno sáhnout i do soudku 'Nezodpovězené'.
unaswered

+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ačkoliv je tato poradna po technické stránce bezkonkurenční, zdaleka není vyhráno. Není nás tu dost, ačkoliv to podle počtu registrovaných tak vypadá :
http://www.czporadna.cz/users - aktivní není ani dvacítka.
Řada z nás se sem dostala jen dík spamu na odpovedi.cz a poradte.cz a třeba já osobně pak pár lidí pozvala, ale bylo by mi trapné lanařit někoho, koho aspoň virtuálně neznám. Sorry :)

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Pokuste se na uvedených odkazech vložit do komentáře odkaz na některou poradnu, jestli to jde, aniž by naskočilo upozornění.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já nemůžu nikomu zaručit, že právě tady obdrží správnou odpověď.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno mama

Dobrý den, Angelo, myslím si, že každý začátek je těžký a je jedno v jakém oboru. Poradny, které běží roky, jsou známější, to je jako zaběhlé firmy. Pokud se ukáže na trhu nová firma, je to pro ostatní konkurence. Aby se nová firma udržela, musí být lepší, musí nabídnout něco, co ta zaběhlá firma nemá. Není třeba se vzdávat. Mně třeba nejde najít tuto poradnu na Seznamu, jen na Google. Nerozumím těmto věcem, ale myslím si, že je to škoda. Nevím, jak jinak poradit. Možná ještě nějak vylepšit barevně, ten bílý podklad je ostrý pro oči a neodlišuje tyto stránky barevně od jiných, možná si řeknete bezvýznamné, ale barva rozhodně poutá oči. Tak ať se daří.

Angelo Registrovaný (103 bodů)

Vyhledej na seznamu "czporadna" :-)

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Je tam, už naskočila, jako první. A co na jiných prohlížečech, nebo, jak se to jmenuje, najde se i tam? Pak se dostane do podvědomí a to je dobrý začátek.

Angelo Registrovaný (103 bodů)

Není jednodušší napsat do adresního řádku (ten který je úplně nahoře) czporadna.cz? Proč to hledat přes vyhledávač?

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Angelo, je to možné, já jsem zvyklá přes seznam, záleží jak jsou uživatelé PC zvyklí nebo co vědí a umí, není každý asi tak zběhlý.

0 bodů
Angelo Registrovaný (103 bodů)

Dobrá,

co tedy navrhujete udělat pro to, abychom získali více tazatelů?

Určitě ne platit studentíkům za to, že se na něco zeptají. Jejich otázky a hlavně odpovědi  jsou naivní, ty brigádníky vůbec nezajímá co jim někdo odpověděl a normální uživatele to jen odradí.


Související témata

+3 bodů
1 reakce 90 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 231 zobrazení
13.1.2015 v kategorii Tato poradna Hansi Host (10 bodů)
0 bodů
3 odpovědí 189 zobrazení
6.12.2014 v kategorii Tato poradna lili Registrovaný (107 bodů)
+1 bodů
3 odpovědí 221 zobrazení
26.10.2014 v kategorii Tato poradna anonym
+1 bodů
2 odpovědí 191 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 128 zobrazení
12.10.2014 v kategorii Tato poradna lili Registrovaný (107 bodů)
+1 bodů
1 reakce 129 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 405 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 247 zobrazení
...