0 bodů
242 zobrazení
v kategorii Právo a zákony
A jaký je běžný trest? Dohadujeme se doma a já myslím, že za porušení podmínky by měl následovat nepodmíněný trest odnětí svobody.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
O způsobu a výši trestu může rozhodnout pouze soud.


0 bodů
Led1 Registrovaný (138 bodů)

Ak je podmienka splnená v danom termíne, trest, pre ktorý bola podmienená, sa stáva neplatným

Vo vašom prípade, podmienka nebola splnená, ste povinný podrobiť sa trestu v plnej výmere, tak, akoby nebol nijako podmienený, tj.ak bol trest "20 rokov galejí", ste povinný si tých 20 rokov  odgalejníčiť (zámerne som trest zveličila bezpodmienečným stredovekým trestom za krádež chleba). 

Porušenie podmienky nie je len jazda automobilom tj,opakovanie trestného činu,, ale akýkoľvek trestný čin, alebo aj priestupok voči zákonu.

"Jedná se o trest odnětí svobody, jehož výkon ale není okamžitě nařízen, ale je odložen na přiměřenou zkušební dobu. To znamená, že odsouzený v takovém případě nejde po vynesení rozsudku do vězení a dál pokračuje ve svém běžném životě. Soud ale jeho chování v průběhu zkušební doby sleduje. Pokud odsouzený nevede řádný život, tedy dopustí se další trestné činnosti nebo přestupku, rozhodne soud, že odsouzený původně podmíněně odložený trest vykoná, a zařadí jej do příslušné věznice.

Více se dočtete na http://www.trestni-rizeni.com/vyklad-pojmu/podmineny-trest"



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 238 zobrazení
24.7.2014 v kategorii Auto moto anonym
0 bodů
5 odpovědí 654 zobrazení
14.12.2014 v kategorii Právo a zákony Jan Novák
0 bodů
5 odpovědí 466 zobrazení
...