0 bodů
674 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Co je snazší a co dělá méně čmouhy? Zatím nemám nic koupeného tak se ptám. Čím malujete doma vy?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+4 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
Upraveno Sůwa

Z nutnosti jsem se musela pustit do malování a bez kocourů jsem to zvládla jedině válečkem. Kam se nemá barva dostat to oblepím lakýrnickou lepenkou a na špatně přístupná místa používám plochý štětec.

Doplňuji : štětkou bych to nikdy nezvládla, válečkem celkem snadno. Mám stropy 3,2m koberce ode zdi ke zdi, plno nábytku, vyklidit to nedokážu, jen nábytek různě přesunuji a velkou knihovnu jsem obmalovala...



+4 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Válečkem je to rychlejší a čistější, bez kocourů. A také je méně pokapaná podlaha. Když váleček budete kupovat, řekněte si i o štětec, zvaný zárožák. Je s dlouhou rukojetí a zahnutý. Je na špatně dostupná místa třeba v koutech, na zarovnání přechodu barev a nakonec i na rozmíchání barev.

+3 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Jedině váleček. :-))) Štětkou bych byla zmalovaná já a na stěně samé fleky:-))) Nekupujte ten nejlevnější váleček, je lepší ten co má jakoby šňůrky, než ten jakoby z vaty, tan se slepí a pak se musí moc tlačit.

+2 bodů
milan.cukrar Registrovaný (176 bodů)

Ondro, snažší je to určitě válečkem. Ten dělá méně čmouh.
Maluji jedině válečkem.

+1 bodů

Záleží na tom jaké máte ruce. Bez "kocourů" se dá malovat štětkou i válečkem nebo je naděláte s čímkoliv. Doma maluji válečkem, rohy štětkou, případně štětcem.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Lze obojím. Pokud se maluje štětkou, tak je malba kvalitnější, lépe zapravena do stěny a vydrží déle. Osobně bych si doma válečkem na zdi nenechal šáhnout.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Bred, maluji si asi 40 let sama. Když válečky nebyly, tak štětkou. Válečkům jsem dlouho nedůvěřovala, ale jak sil ubývá, práce s válečkem je mnohem snadnější. Řeknu vám, že když udělám část štětkou a tu mám velice kvalitní, není vůbec žádný rozdíl mezi částí válečkem. Vůbec žádný! Navíc, když přece jen kocour někde zůstane, válečkem ten kousek mohu opravit, aniž by to bylo vidět. (blush2) Práce se štětkou se musí umět. S válečkem stačí jen zručnost.

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Svatá pravda, síly ubývají a váleček je i lehčí do ruky.....(nod)



Související témata

+2 bodů
4 odpovědí 520 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 506 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 1.0k zobrazení
23.3.2014 v kategorii Dům a byt Radek Jakůbek
0 bodů
5 odpovědí 268 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 253 zobrazení
0 bodů
1 reakce 290 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 679 zobrazení
0 bodů
1 reakce 185 zobrazení
23.7.2014 v kategorii Ostatní anonym
...