0 bodů
244 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Přiznávám se, že jsem před chvílí sledovala Doktory z Počátků a dostala jsem děsnou chuť na bramborák. Teď už je pozdě, ale zítra si ho určitě udělám k obědu. Třeba inovuji svůj předpis...

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Syrové brambory nastrouhám na jemno, vymačkám vodu, přidám trochu mlíka, nějaké to vejce*), hladkou mouku, hodně majoránky a česneku, trochu pepře, hodně osolím, hvíli nechám ´uležet´ (případně přidám trochu mlíka) - aby těsto mělo konzistenci tak řídké marmelády.
Udělám zkušební bramborák, většinou ještě dosolím...
Smažím zásadně na sádle a dost ´rychle´, aby bramborák sádlo ´nepil´ - na střední pánvičku dám tak jedenapůl vrchovaté (co se udrží) polévkové lžíce těsta - takže placky nedělám silné.
A pak už jen smažím a jím.
:o
*) Omlouvám se za neurčitost - ale já ´nevěřím´ na recepty, vařím ´přiměřeně´.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Mně 'neurčitost' nevadí, taky vařím od oka. Tohle je klasika, já přidávám strouhaný sýr a co nejméně vajec a mouky, mléko nedávám vůbec. Je to o zvyku, ale mám ráda i experimenty. Díky :o





Související témata

0 bodů
1 reakce 668 zobrazení
8.8.2014 v kategorii Vaření, jídlo Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+1 bodů
2 odpovědí 222 zobrazení
25.8.2015 v kategorii Vaření, jídlo káča
0 bodů
4 odpovědí 238 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 377 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 205 zobrazení
4.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo boruvka Registrovaný (403 bodů)
0 bodů
6 odpovědí 17.5k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 206 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 86 zobrazení
5.10.2015 v kategorii Zdraví, krása Jacenková
0 bodů
3 odpovědí 168 zobrazení
0 bodů
9 odpovědí 570 zobrazení
...