0 bodů
1.2k zobrazení
v kategorii Finance podnikání

Jak to tak bývá , půjčil jsem nejlepšímu kamarádovi peníze. Bylo to 50.000 kč. Ale pro jistotu jsem si nechal podepsat předání peněz. Samozřejmě po půjčení mě kamarád nebere telefony, když ho potkám v krámu tak uteče a ujede autem. No jak malej kluk. Já už ale tich 50.000 potřebuji. Jak to mám vyřešit? Mám doklad o půjčce zanést na policii, nebo na soud? Poraďte jak mám postupovat. Nikdy jsem ještě nic podobného neřešil. To že se s ním domluvím je vyloučené, snažím se o to půl roku.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+3 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Záleží na tom, co ti podepsal. Je nutné, aby na tom byl datum, do kdy se to má vrátit. Pokud to tam je, tak pošli dopis - výzvu k uhrazení dluhů a pohroz exekucí. Pokud nezaplatí, musíš se obrátit na soud, aby ti vydal platební rozkaz, s tím pak můžeš za exekutorem.



+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
Upraveno Sůwa

Vůbec ti to nezávidím sama jsem vloni podobnou situaci zažila, jednalo se o ještě vyšší částku. Půjčila jsem dceři kamarádky, kterou jsem znala 35 let a přesně jak to píšeš, když měla vracet začala se zapírat, lhát, případně nebrala telefony a na maily neodpovídala. Naštěstí ta máma měla přece jen trochu špatné svědomí, tak začala splácet po 10 tis. měsíčně, ale mně to úplně rozhodilo zdraví. Nakonec jsem sáhla k pohrůžce, že vše ohlásím u zaměstnavatele a to pomohlo. Paradoxně byla ta dcera zaměstnána u společnosti poskytující půjčky. Na nic se neohlížej, nejprve mu napiš dopis na doručenku a postupně zvyšuj nátlak. Poradit se můžeš zatím aspoň v některé bezplatné internetové poradně. Držím palce !!! Sůwa



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 10.4k zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 865 zobrazení
0 bodů
1 reakce 286 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 279 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 536 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 290 zobrazení
0 bodů
1 reakce 891 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 831 zobrazení
2.10.2015 v kategorii Finance podnikání Barták František
...