Dá se smažit na másle? - Online Poradna Zdarma - Czporadna.cz

Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<




0 bodů
1k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Kokta

Nebo se máslo hned přepálí? Chtěl bych osmažit na másle telecí řízky (obalované).

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

7 reakce

+3 bodů
anonym
Upraveno

Jedině na přepuštěném másle. Na něm smaží i kluci v akci. Viděla jsem i v ostatních pořadech.

Registrovaný (158 bodů)

Přesně tohle jsem pře chvílí vysvětlovala.


Notice: Undefined variable: user_level in /data/web/virtuals/75104/virtual/www/qa-include/qa-base.php(646) : eval()'d code on line 38


+1 bodů
Domácí (2.9k bodů)

Opatrně by to asi šlo, ale - jen při ´nízké´ teplotě, kdy - než se strouhanka osmaží, vysušíš maso do ´nejedla´.
Co tě na takový nápad přivedlo?
;-)

+1 bodů
Registrovaný (158 bodů)

Tak zrovnaobalované řízky se na másle usmažit nedají. Máslo není možné rozpálit do takové teplty, aby se v něm pokrm smažil. Proto existují oleje na smažení. Můžete také smažit na sádle, ale nejzdravější je ten olej. Já si dávám máslo pod zeleninu do polévky, nebo dušené zeleniny. Ale nikdy ne samotné. Přidám vždy i kousek domácího sádla, nebo oleje. Podle chuti. Máslo se do tepelného zpracování sice hodí, ale musí předem přepustit, aby se z něho vypařila voda, která způsobuje připalování. Přepoštěné máslo někdy dělám, ale ze dvou kostek je tak jedna a něco málo. Musí se pomalu rozpouštět na mírném plameni a "vařitů , dokavaď se úplně nevyčistí a voda se nevypaří. Sbírá se pěna a musí se to hlídat. jinak to můžete rovnou vyhodit. Ale takto upravené máslo pak snese i vyšší teploty a má lepší chuť třeba jen tak na chleba. Ale vyjde to dost draho. V cizině se toto máslo prodává jako přepuštěné máslo, které ja přímo určené k vaření, ale nikdy ne na smažení řízků. A je o dost dražší.

0 bodů
Kokta

Říkají to kluci v akci že je řízek na másle super. Já se ale než něco udělám raději ptám.

Domácí (2.9k bodů)

Kluci v akci...
;-)
V tom případě udělej řízky silnější (a moc je nenaklepávej), ať se moc nevysuší.

Registrovaný (158 bodů)

To se teda opravdu divím. nemyslejí tím to přepuštěné máslo? Schválně se znova informujte. Nebo jestli nemyslí nějak přírodně upravované řízky. Tedy bez troobalu. To je přece vejce mouka strouhanka. Tuk musí být dost horký aby troj-obal ihned nevsákl veškerý tuk.

0 bodů
Kokta

Máte pravdu je to přepuštěné máslo.

0 bodů
Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno

ano, dá...

0 bodů
Registrovaný (56 bodů)
Určitě ano,je to zdravější než olej.


Související témata

+2 bodů
3 odpovědí 600 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 327 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 58 zobrazení
0 bodů
11 odpovědí 222 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Lojza
+2 bodů
3 odpovědí 79 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Slečna Lucie
0 bodů
6 odpovědí 884 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 571 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 156 zobrazení






Top 10 nejzobrazovanějších otázek
Parkside
Zkusit
Rentier
Keci
Pan Odvárka
Kolik je palec?
Ombucman
Proč je nebe modré?
The Sims 4 čeština
Pedály v autě




11.3k otázek

29.3k odpovědí

12.4k komentářů

1k reg. uživatelů




...